Societat

Dídac Ramírez, elegit nou rector de la Universitat de Barcelona

Universitat

El catedràtic Dídac Ramírez ha estat elegit nou rector de la Universitat de Barcelona en aconseguir el 53,45% dels vots ponderats, davant del 46,55% aconseguit pel també catedràtic Josep Samitier.

Els dos candidats han hagut d'anar a la segona volta, ja que en les votacions celebrades el passat dia 6 de novembre cap dels quatre candidats que s'hi presentaven no van aconseguir els vots necessaris per ser nomenats rector, però Ramírez i Samitier van ser els més votats.

A la primera volta, Josep Samitier va aconseguir el 40,57% de vots ponderats i Dídac Ramírez el 36%.

Dídac Ramírez i Sarrió (Barcelona, 1946) és llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació per la UB. Doctor per la UB en Ciències Econòmiques i Empresarials i en Filosofia i Ciències de l'Educació i catedràtic d'universitat (1990).

Ramírez ha estat vicedegà de la Facultat de Ciències Econòmiques i empresarials (1984-1989) i vicerector d'Economia i Administració (1990-1994) i ha presidit la Societat Catalana de Filosofia, filial de l'Institut d'Estudis Catalans (2001-2006), i tresorer del FC Barcelona (2003).

Actualment era director del Departament de Matemàtica Econòmica, Financera i Actuarial de la UB, i acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres (2002).

La manera de fer front als problemes econòmics de la universitat, que arrossega un dèficit acumulat de 80 milions d'euros, i la polèmica adaptació a Bolonya ha centrat l'interès durant la campanya electoral.

Ramírez es va mostrar crític durant la campanya electoral amb la gestió econòmica duta a terme per l'anterior equip rectoral en àmbits com el Parc Científic de Barcelona, l'expansió del qual s'ha fet, segons el seu parer, a càrrec de la universitat.

Durant la campanya electoral, va assegurar que buscava dur a terme a la UB "un canvi tranquil però profund", que es tradueixi en la millora del finançament, més autonomia, la consecució d'una "excel·lència global" i l'impuls d'un model cientificohumanista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Medi Ambient

L’Ametlla i la Generalitat, enfrontats per un Pla Director Urbanístic

L’Ametlla de Mar
Societat

Ordenen el desallotjament d’un pàrquing de Reus per risc “imminent” de col·lapse

Reus
societat

Trenta famílies formaran part de la comunitat energètica del Museu Darder

banyoles
economia

El sistema per reduir les males olors de la planta de biometà de la Galera estarà plenament operatiu en dos o tres mesos

La Galera
comerç

La Copa Amèrica no condiciona gaire el comerç

Barcelona
societat

Unió de Pagesos demana anul·lar el concurs per al lloguer de les terres de Gallecs

Santa Perpètua de Mogoda

Les entitats andaluses es podran instal·lar a Els Bellots el novembre

TERRASSA
INFRASTRUCTURES

Actuen d’urgència per reparar un pont descalçat sobre el Segre

Alàs i Cerc
Societat

Tarragona celebra les festes de Sant Magí amb activitats i espectacles

Tarragona