Societat

Taxis un 6,2% més cars a partir del 13 de desembre

 

El Consell d'Administració de l'IMET ha acordat avui un increment del 6,2% una pujada que ha qualificat de "moderada" per l'increment dels costos que han tingut en els últims mesos els taxistes, especialment el del carburant, que se situa en el 22,3%.

L'augment del preu del gasoil comporta que cada taxista hagi passat de destinar 3.448 euros l'any a carburant a haver d'invertir-ne 4.228. A aquest increment, cal afegir-hi el de les despeses de manteniment, de seguretat social, dels salaris, si tenen empleats, i de l'assegurança del cotxe, segons l'IMET.

A més de l'increment del 6,2%, que s'aplicarà a partir del 13 de desembre, també s'equipararà el preu de la baixada de bandera de les tarifes 1 (nits, dissabtes i festius) i 2 (laborables, de 8 a 20 hores). Actualment, es cobra 1,9 euros i 1,8 respectivament segons l'hora del dia, però a partir del 13 de desembre es cobrarà sempre 2 euros per la baixada de bandera.

Usuaris del taxi a Barcelona han criticat la pujada de les tarifes. Els passatgers consultats per Europa Press que agafaven avui un taxi o en baixaven a la plaça de Sant Jaume de Barcelona qualificaven de "cara" la mesura, tot i que alguns d'ells entenien l'augment perquè els surti a compte l'ofici als taxistes.

Àngela, una usuària que agafa freqüentment aquest mitjà de transport per als seus desplaçaments, ha dit que no li sembla "gaire bé", i menys quan no tens més remei que agafar taxis per la "falta" de transport públic cap a l'aeroport del Prat.

Aquesta barcelonina entén que l'augment es proposa després que els taxistes hagin fet "estudis de mercat", tot i que ha demanat que tinguin "una mica més en compte" els usuaris.

També ho ha reclamat Elena, una veïna de la ciutat que utilitza aquest mitjà de transport perquè no té permís de conduir. Fins ara "sortia més a compte" agafar un taxi que anar en cotxe i estacionar-lo en aparcaments de pagament.

Tot i això, últimament comença a planificar "amb més temps" les seves rutes per la ciutat per agafar el transport públic i estalviar alguns diners. "Ara el dilema no està entre el taxi o el cotxe, sinó entre el taxi i el transport públic", segons ha dit.

Independentment de la pujada de tarifes, alguns usuaris consideren "necessari" agafar el taxi en determinades ocasions, com avui, que plou. "Quan necessites el taxi l'agafes, i ja està", conclou Dolors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
trànsit

Els Mossos despleguenun macro operatiu de Trànsit amb una trentena de controls simultanis

Barcelona
BANYOLES

Fil a l’agulla per a desenvolupar Sota Monestir

BANYOLES
URBANISME

La Paeria impulsa la construcció de 17 nous habitatges al Centre Històric

lLEIDA
serveis

El nou pavelló de les Glòries incorporarà una coberta verda

bARCELONA
infraestructures

El traspàs de la línia R1 de Rodalies farà els primers passos el gener del 2025

barcelona
TREBALL

Denuncien la sobrecàrrega de feina de les infermeres a la costa tarragonina

L’Ametlla de Mar
SOCIETAT

Barcelona acull del 10 al 18 d’agost la quinzena edició del Circuit Festival

Barcelona
MEDI AMBIENT

Buiden de peixos el pantà d’Ulldecona per evitar una mortalitat massiva

La Pobla de Benifassà
INFRAESTRUCTURES

Acciona pagarà finalment els afectats per les esquerdes del túnel del Coll de Lilla

Montblanc