Societat

El taxi reorganitza els torns per evitar perdre més clients

Barcelona

El taxi es reorganitza per afrontar la crisi. Hi ha 10.500 llicències a l'àrea metropolitana de Barcelona, però menys feina que l'any passat. Els ingressos han baixat entre un 15% i un 25%. Això vol dir més taxis, tant de dia com de nit, donant voltes debades. Després d'unes festes magres, han estrenat el 2009 amb canvi d'horaris durant els caps de setmana, en què només la meitat de la flota treballa de nit per afavorir la captació de clients.

"És una bona mesura. Els que treballàvem en dissabte vam notar que hi havia més feina perquè érem menys al carrer. Allarguem la feina fins a les quatre de la matinada, de manera que els dos torns només coincidim el diumenge des de les 4 fins a les 6", explica Nacho Cano, que condueix un taxi des fa 20 anys.

Abans que s'apliqués la modificació horària del servei per al cap de setmana, els taxistes que treballaven el diumenge es podien incorporar a la feina a partir de la mitjanit, quan hi ha un increment de tarifa. Per tant, coincidien massa vehicles de la flota. "S'ha corregit l'excés d'oferta en un moment que ha disminuït la demanda", assegura el gerent de l'Institut Metropolità del Taxi (IMT), Miguel Ángel Martín.

Durant les festes, de Nadal a Reis, hi ha hagut un 25% menys de feina que l'any passat, segons Lluís Bergel, secretari general a Barcelona del Sindicat del Taxi de Catalunya. Els últims mesos, la crisi ja havia fet baixar la recaptació un 15%, segons Miguel Ángel Martín.

Per fer front a la crisi també s'ha limitat la norma de les llicències de festa en dies de fires de gran afluència, com el Bread and Butter i els congressos de telefonia o cardiologia. Poden treballar, però només a partir de les 6 de la tarda. Fins ara tots els taxis podien sortir sense restricció durant les grans fires. Finalment, s'ha suprimit l'obligatorietat per a les llicències noves de treballar de nit durant el primer mig any, per treure cotxes d'una franja horària ja molt ben coberta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
trànsit

Els Mossos despleguenun macro operatiu de Trànsit amb una trentena de controls simultanis

Barcelona
BANYOLES

Fil a l’agulla per a desenvolupar Sota Monestir

BANYOLES
URBANISME

La Paeria impulsa la construcció de 17 nous habitatges al Centre Històric

lLEIDA
serveis

El nou pavelló de les Glòries incorporarà una coberta verda

bARCELONA
infraestructures

El traspàs de la línia R1 de Rodalies farà els primers passos el gener del 2025

barcelona
TREBALL

Denuncien la sobrecàrrega de feina de les infermeres a la costa tarragonina

L’Ametlla de Mar
SOCIETAT

Barcelona acull del 10 al 18 d’agost la quinzena edició del Circuit Festival

Barcelona
MEDI AMBIENT

Buiden de peixos el pantà d’Ulldecona per evitar una mortalitat massiva

La Pobla de Benifassà
INFRAESTRUCTURES

Acciona pagarà finalment els afectats per les esquerdes del túnel del Coll de Lilla

Montblanc