Societat

Declarat l'estat d'emergència a Califòrnia per un foc que ja ha causat dos morts

Incendi

El governador de Califòrnia, Arnold Schwarzenegger, ha declarat l'estat d'emergència en els comtats de Los Angeles i Ventura a causa de dos incendis que ja han causat dos morts i han arrasat gairebé 4.000 hectàrees a la Vall de San Fernando en les últimes hores.

La decisió de Schwarzenegger respon a les condicions de l'"extrem perill per a la seguretat de les persones i les propietats" en ambdós comtats, on el foc resulta molt difícil de controlar per culpa dels forts vents que hi ha a la zona.

Segons un comunicat emès per l'oficina del governador, "milers de residents han estat evacuats i busquen refugi", mentre que "diverses carreteres i autopistes s'han tancat", així com algunes escoles, on no s'ha fet classe.

Uns 800 bombers treballen intensament per apagar tots dos incendis, tasca molt complicada a causa dels forts vents de Santa Ana, de fins a 100 quilòmetres per hora.

Les primeres víctimes
L'autopista 118 s'ha tancat a l'alçada de Chatsworth, on el fum podria haver sigut una de les causes de l'accident en què s'han vist implicats quatre vehicles i ha mort un motorista, segons les autoritats locals.

L'altra víctima, que sembla ser un sensesostre, era a la zona de Lake View Terrace, a ha calgut evacuar 1.200 persones.

Els incendis es van originar aquest diumenge a Los Angeles (Califòrnia) i ja han destruït 37 cases mòbils per la força dels vents.

De moment es desconeixen les causes que han originat els incendis, i per això mateix les autoritats locals han obert una investigació.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.