Societat

Veïns de Girona impedeixen la tala d'un arbre centenari en les obres del TGV

Una trentena de veïns de Girona han impedit que els operaris que estan treballant des de fa uns dies en les obres del TGV talessin un plataner centenari del barri de Sant Narcís.

Quan els veïns s'han acostat fins a l'arbre, situat al número 7 del carrer Josep Maria Gironella, prop de la plaça d'Europa, els operaris ja havien començat a tallar algunes branques, cosa que no ha impedit que se situessin sota el plataner amb cassoles i martells i impedissin que es tallés el tronc.

El consistori ha decidit no trasplantar l'arbre després de realitzar un estudi que assegura que està malalt i no sobreviuria a una intervenció d'aquestes característiques.

La presidenta de la plataforma de veïns afectats per les obres del TGV, "AVE Girona", Erika de Kettenburg, ha destacat que es tracta d'un arbre "centenari i emblemàtic del barri" i que, si és necessari, faran torns per no moure's del lloc i evitar que sigui talat.L'ajuntament sosté que és necessari tallar aquest plataner per poder excavar el forat on es construirà la futura estació ferroviària, però s'ha compromès a no tocar l'arbre fins a divendres que ve.

Llavors, els veïns ja hauran pogut mirar l'informe de la regidoria de medi natural que conclou que l'arbre està molt malalt i que, si es trasplanta, morirà. Però els veïns no es creuen la versió del consistori i asseguren que en el transcurs d'aquests dies faran tot el possible per mantenir viu l'arbre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.