Societat

Les obres del TGV disparen la venda de motos a Girona

Tot i ser agost, un mes en què la majoria de gent era fora de la ciutat, i malgrat el moment de desacceleració econòmica, els establiments de venda de motos de Girona han detectat les darreres setmanes un increment de clients interessats a adquirir un vehicle de dues rodes. El motiu? Les obres del tren de gran velocitat (TGV), que aquest mes ja han obligat a fer els primers talls de trànsit en carrers importants, com Rafel Masó i un tram del carrer Oviedo. Aquestes restriccions, segons va reconèixer la regidora de Mobilitat, Isabel Salamaña, provocaran un caos circulatori al centre de la ciutat les primeres setmanes de setembre.

El propietari de Motos Casademont, Jordi Casademont, assegura que tot i que les xifres de venda de l'agost encara no estan tancades, sí que han notat un augment de la demanda. "Són persones que viuen a la zona afectada per les obres, bàsicament al barri de Sant Narcís, i que ens diuen literalment que no saben com fer-s'ho amb tants canvis i talls de circulació", explica.

La majoria busquen motos de 125 centímetres cúbics per conduir-les amb el carnet de cotxe. La mateixa situació s'ha repetit a Motos Gili. Tot i haver tingut l'establiment tancat una setmana, el responsable, Lluís Gili, afirma que durant els darrers dies ha atès una quinzena de persones que volen comprar-se una moto perquè viuen a la zona on es fan els treballs. El negoci també ha detectat un increment de clients que feia anys que tenien la moto al garatge i que volen fer-li una posada a punt.

Com l'any passat

Motos Trafach és un establiment situat a l'avinguda Sant Narcís, al cor d'allà on s'estan fent els principals talls de trànsit. "Hi ha hagut un repunt de vendes", reconeix en Mario, un treballador. Les xifres parlen per si soles: tot i l'actual context econòmic, l'establiment està igualant aquest agost les vendes aconseguides en el mateix període de l'any passat.

El gerent de Motor Auradell, Pere Auradell, també ha notat l'increment de demanda d'informació, però no pas de caixa. "Quan la gent vegi la dificultats per transitar, compraran", augura. És una opinió que també comparteix Miquel Pérez, de Motocicletes Miqui Moto. "Crec que es notarà a partir del setembre. Fins que no plou, no comprem el paraigua".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.