Societat

Setanta-sis delinqüents cauen en l'operació Xarxa desplegada per la policia al Raval

Una setmana d'operació Xarxa ha permès als Mossos d'Esquadra, amb col·laboració de la Policia Nacional i de la Guàrdia Urbana, pescar 76 sospitosos al Raval. Trenta dels arrestats estan acusats de delictes relacionats amb el tràfic de drogues i la resta són sospitosos de furts, estrebades i receptació d'objectes robats. Uns quants també estan acusats d'atemptat o resistència a l'autoritat, i un petit grup són persones que tenien algun requeriment judicial pendent.

Amb la posada en marxa del dispositiu, la policia ha pres el barri, on s'ha incrementat sensiblement la presència policial. També s'han inspeccionats diversos locals públics que no complien la llei d'espectacles, pels horaris, per manca d'elements de seguretat o per l'incompliment d'altres normes administratives. Un dels locals inspeccionats ha sigut clausurat cautelarment, segons fonts policials.

En un dels cops policials més destacats de l'operació, agents de la comissaria de Ciutat Vella dels Mossos van desarticular dissabte un grup d'11 traficants que venien basuco, cocaïna en pasta, a toxicòmans que acudien a un pis on s'havia detectat molt moviment.

Els agents van intervenir al domicili dels principals traficants més de 600 dosis de basuco, amagades en diversos racons del pis, balances de precisió per manipular la droga i més de 1.500€. Entre els arrestats, a més dels llogaters del pis, també hi ha petits distribuïdors que compraven la droga per revendre-la en d'altres punts.

Els detinguts en aquesta operació de dissabte són vuit homes i tres dones, tots de nacionalitat equatoriana i amb domicili a Barcelona, i tenen entre 19 i 36 anys. Nou dels arrestats han quedat en llibertat provisional amb càrrecs després declarar davant el jutge. Només dos, Verónica Bibiana B.G., de 28 anys, i Elvis Edcer C.M., de 24 anys, han sigut empresonats.

D'altra banda, aquest dimarts al vespre, els Mossos de Ciutat Vella van escorcollar un altre pis i hi van detenir Ferdinand V.J. i Jessie J.V., tots dos de nacionalitat filipina, per tràfic de drogues. A la casa hi van confiscar una droga sintètica coneguda com shaboo i més de 20.000 euros en bitllets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Llargues cues per votar a la consulta popular sobre el futur del camp de golf

Matadepera
societat

L'Aeroport de Girona supera els 750.000 passatgers al primer semestre

vilobí d’onyar
societat

Noves troballes en el curs internacional d’arqueologia de la Ciutadella

roses
societat

Bagà crea dues rutes per conèixer els 6 búnquers de Coll de Pal

Bagà
salut

L’Hospital Santa Caterina reforma l’àrea d’esterilització

girona

Nissan revoluciona Fornells de la Selva amb les noves instal·lacions de Camps Motor

L’hort medieval del monestir de Pedralbes

La Universitat de Girona incrementa les dobles titulacions en l’oferta acadèmica del curs vinent

Inauguren el nou centre cívic el Molí que donarà servei a més de 2.700 persones

LLORET DE MAR