Societat

Ofensiva contra la droga a Ciutat Vella

Barcelona

Passaven pocs minuts de les set de la tarda quan diverses furgonetes dels Mossos d'Esquadra van tancar ahir tots els accessos al carrer Robadors. Era el primer desplegament del dispositiu Xarxa, que té com a objectiu combatre el consum i el tràfic de droga a petita escala a Ciutat Vella. "Volem crear sensació d'inseguretat als petits delinqüents que generen alarma ciutadana", explicava l'intendent Antoni Antolín, cap de la comissaria dels Mossos al districte.

Les últimes setmanes s'havia detectat un repunt del consum i el tràfic a causa, entre altres factors, de l'ofensiva dels Mossos a la Zona Franca i l'ocupació més alta de la via pública a l'estiu. La resposta és aquest pla de xoc que, mentre duri, "buscarà l'efecte sorpresa als quatre barris" del districte per agafar desprevinguts els camells.

Un dels principals objectius del dispositiu, en què també participa la Guàrdia Urbana i col·labora el Cos Nacional de Policia, és posar fi a la sensació d'impunitat als espais ocupats pels venedors d'estupefaents. En paraules de l'intendent Antolín, això s'aconseguirà desplegant "molta presència policial uniformada perquè els delinqüents se sentin incòmodes". Una tàctica que també contribuirà a augmentar la percepció de seguretat entre veïns, comerciants i visitants.

La lluita contra la droga no es cenyirà al carrer sinó que també s'estendrà als locals que les investigacions prèvies dels Mossos assenyalen com a punts on es trafica i es consumeix bàsicament coca, però també heroïna. "Aquest dispositiu no es planifica d'un dia per l'altre i el fet que es desplegui ara a l'octubre és per la finalització de l'operació estiu", va detallar l'intendent Antolín.

El pla de xoc, però, no es limitarà a espectaculars batudes policials en diferents punts de Ciutat Vella, sinó que, paral·lelament, es desplegarà una tasca d'investigació per anar més enllà de la detenció puntual dels venedors. "És una carrera de fons en què el més important no seran les detencions que es faran en cada batuda sinó el resultat de la investigació final", afirmava l'intendent.

Dispositiu exportable
Per aconseguir resultats, la comissaria de Ciutat Vella compta amb el reforç d'unitats regionals i centrals. És el cas de la unitat canina o la brigada mòbil, entre d'altres. A més, encara que no és el primer pla de xoc que es desplega, si els resultats són satisfactoris la previsió és estendre'l a tota la ciutat de Barcelona.

Ahir es van efectuar quatre detencions per diversos delictes i es va localitzar un menor fugit d'un centre. En les inspeccions a locals es van detectar quatre infraccions, tres de les quals per tinença de drogues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’hort medieval del monestir de Pedralbes

La Universitat de Girona incrementa les dobles titulacions en l’oferta acadèmica del curs vinent

Inauguren el nou centre cívic el Molí que donarà servei a més de 2.700 persones

LLORET DE MAR

Es veïns dels barris de muntanya de Molins de Rei indignats perquè fan curt amb les cisternes d’aigua

Molins de Rei

Adif ha executat el 65% del soterrament de les vies a Sant Feliu que enllestirà el 2025

Sant feliu de llobregat
Societat

Els socorristes reben vint vegades la dosi segura de radiació solar

Barcelona
Ciència

Mor Maxine Singer, la científica que va posar les normes sobre l’enginyeria genètica

Comencen les obres per fer 192 pisos de lloguer social a Tarragona

Tarragona

Detecten 479 punts d’aigua nous susceptibles d’allotjar una tortuga en perill

RIUDARENES