Societat

Detinguts els 23 integrants d'una xarxa de narcotràfic i falsificació de bitllets a Catalunya

Agents dels Mossos d'Esquadra i del Cos Nacional de Policia (CNP) han desarticulat un grup criminal d'origen magribí dedicat al narcotràfic i la distribució de bitllets d'euro falsos, amb la detenció dels seus 23 integrants, entre els quals es troben els màxims responsables de la xarxa.

En el marc d'aquesta operació, denominada Electra i dirigida pel titular del jutjat d'instrucció número 2 de Vic, s'han decomissat més de 220 quilos d'haixix, 3,5 quilos de cocaïna i una gran quantitat de moneda de curs legal i falsificada, segons que ha informat aquest dissabte la policia catalana.

L'organització, assentada majoritàriament a la comarca d'Osona i del Bages, ha estat "completament" desarticulada.

Falsificació de moneda
La investigació de falsificació de moneda es va iniciar a mitjans dels mes de Juliol del 2008 quan la policia va detactar un augment significatiu de bitllets falsos de 20, 50, i 100 euros de gran qualitat, distribuïts a les comarques d'Osona i el Bages per membres de l'organització.

Els membres del grup criminal distribuïen la moneda falsificada per tal de finançar operacions relacionades amb el tràfic d'haixix i cocaïna. Introduïen la falsa moneda en el circuit econòmic mitjançant la figura dels passadors, persones que realitzaven múltiples compres en comerços per tal de no aixecar sospites.

L'organització estava perfectament estructurada, i disposava de diferents cèl·lules operatives, una de les quals, molt violenta, era l'encarregada de realitzar segrestos i extorsions a ciutadans magrebins per tal que abonessin deutes relacionats amb el tràfic de drogues a gran escala. A una d'aquestes cèl·lules se li han trobat dues pistoles automàtiques del calibre 9 mil·límetres Parabellum i del calibre 22.

Els líders de l'organització no disposaven de mitjans de vida lícits però tenien diverses propietats a Catalunya i el Marroc, vehicles de luxe i grans quantitats de diners en efectiu que han estat comissats pels agents investigadors. A més estaven relacionats amb la venta de grans quantitats de haixix a la comarca d'Osona. En un dels domicilis es van comissar un total de 260.000 euros empaquetats per ser enviats a Marroc.

Un laboratori de tractament de cocaïna
Els investigadors han desmantellat un pis a Manlleu on guardaven les substàncies estupefaents, i un laboratori complet de tractament i finalització de cocaïna a Sant Boi de Llobregat composat per balances de precisió, premsa hidràulica, planxes per marcar la droga, i gran quantitat de fenacetina, cafeïna i èter.

En l'operació s'han realitzat un total de disset entrades i escorcolls a les poblacions de Sant Boi de Llobregat, Vic, Manlleu, Taradell, Salt, la Vall d'en Bas, Calella, Pineda de Mar, Ripollet i Barcelona, i s'han trobat, a més dels 3.550 grams de cocaïna i els 224 quilograms de haixix, substàncies de tall, moneda falsificada, ordinadors, vehicles d'alta gamma i una gran quantitat de diners en efectiu.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’hort medieval del monestir de Pedralbes

La Universitat de Girona incrementa les dobles titulacions en l’oferta acadèmica del curs vinent

Inauguren el nou centre cívic el Molí que donarà servei a més de 2.700 persones

LLORET DE MAR

Es veïns dels barris de muntanya de Molins de Rei indignats perquè fan curt amb les cisternes d’aigua

Molins de Rei

Adif ha executat el 65% del soterrament de les vies a Sant Feliu que enllestirà el 2025

Sant feliu de llobregat
Societat

Els socorristes reben vint vegades la dosi segura de radiació solar

Barcelona
Ciència

Mor Maxine Singer, la científica que va posar les normes sobre l’enginyeria genètica

Comencen les obres per fer 192 pisos de lloguer social a Tarragona

Tarragona

Detecten 479 punts d’aigua nous susceptibles d’allotjar una tortuga en perill

RIUDARENES