Societat

Detingudes 321 persones en una operació antidroga a Ciutat Vella

Droga

El Mossos d'Esquadra han detingut 321 persones i han desmantellat cinc punts de venda en el marc de l'operació antidroga coneguda com Xarxa, desenvolupada durant tot el mes d'octubre al districte de Ciutat Vella de Barcelona, i que va desarticular una xarxa de venda de pasta de cocaïna. 55 dels detinguts han ingressat a la presó.

Segons han informat aquest divendres els Mossos, a 79 dels detinguts se'ls imputen delictes contra la salut pública per tràfic de drogues, i a la resta de furt, robatori i atemptat contra l'autoritat. També han estat denunciades 70 persones per consum i possessió d'estupefaents a la via pública, especialment haixix i cocaïna.

Durant l'operació, que es va realitzar entre l'1 i el 31 d'octubre, en la qual va col·laborar la Guàrdia Urbana, es van decomissar més de 800 dosis d'heroïna, 1.050 de cocaïna, 22 de shaboo, 600 de pasta de cocaïna (basuco) i haixix, amb un valor en el mercat negre de 120.000 euros, i es van intervenir 30.000 euros.

La segona fase de l'operació, que ha començat aquesta setmana, consistirà a mantenir la vigilància policial en els punts més problemàtics per reduir la venda de droga al carrer, amb patrulles uniformades i de paisà. Els investigadors continuen treballant per localitzar punts de venda d'estupefaents.

Els punts desmantellats
Els Mossos han desmantellat cinc punts de venda de droga, quatre pisos i un bar, llocs habituals de toxicòmans i petits traficants, i han inspeccionat 17 locals on presumptament s'afavoria el consum de drogues.

El primer registre va tenir lloc el 4 d'octubre al barri del Raval, després de fer seguiments a toxicòmans, i va permetre desarticular un grup de traficants de basuco, als quals se'ls van confiscar 600 dosis, més de 1.500 euros i eines per manipular la droga. En total, van detenir 11 persones de nacionalitat equatoriana.

L'endemà van registrar un altre domicili del Raval i van detenir dues persones de nacionalitat filipina, per tràfic de drogues. A més, van decomissar shaboo, i més de 20.000 euros en bitllets fraccionats.

El 23 d'octubre van registrar dos habitatges més i un bar del barri de la Barceloneta, on es va detenir cinc persones i es va intervenir mig quilogram de cocaïna, 100 grams d'haixix, estris per manipular la droga, diners i joies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’hort medieval del monestir de Pedralbes

La Universitat de Girona incrementa les dobles titulacions en l’oferta acadèmica del curs vinent

Inauguren el nou centre cívic el Molí que donarà servei a més de 2.700 persones

LLORET DE MAR

Es veïns dels barris de muntanya de Molins de Rei indignats perquè fan curt amb les cisternes d’aigua

Molins de Rei

Adif ha executat el 65% del soterrament de les vies a Sant Feliu que enllestirà el 2025

Sant feliu de llobregat
Societat

Els socorristes reben vint vegades la dosi segura de radiació solar

Barcelona
Ciència

Mor Maxine Singer, la científica que va posar les normes sobre l’enginyeria genètica

Comencen les obres per fer 192 pisos de lloguer social a Tarragona

Tarragona

Detecten 479 punts d’aigua nous susceptibles d’allotjar una tortuga en perill

RIUDARENES