Societat

Primera demanda contra el fabricant de l’avió sinistrat

Accident a Barajas

El bufet d’advocats Ribbeck Law, amb seu principal a Chicago (EUA), ha presentat la primera demanda contra Boeing, el fabricant de l’avió de Spanair estavellat a Madrid el 20 d’agost, en nom de tres famílies que van perdre set dels seus membres en l’accident, en què van morir 154 persones.


Manuel von Ribbeck, fundador d’aquest bufet i especialista en enginyeria, va explicar ahir en conferència informativa que la primera demanda presentada per aquest cas als Estats Units, concretament al comtat de Cook (Illinois), també ha estat interposada contra l’empresa matriu d’aquest model d’avió, McDonnel Douglas, sobre la base de “les fallades elèctriques i en els manuals” d’operacions o manteniment detectades en les anàlisis “dels quinze avions de la sèrie MD-82 que han caigut” els últims anys.
 

La causa civil ha estat interposada en favor de María Cabrera, una dona de Gran Canària que va perdre les seves dues filles i una néta; Elena Fontaner, de Mallorca, que va perdre la mare i una germana; i Alassan Puye, de Suècia, que va perdre el pare i una germana.
 

Von Ribbeck es va reunir ahir amb 30 famílies de Gran Canària, una trobada que havia convocat un advocat de l’illa interessat a treballar amb aquest bufet d’Estats Units per representar familiars d’altres víctimes de l’accident aeri a Espanya i a l’estranger.


En principi, “demanem a Boeing, constructora de la nau, que ens digui qui n’ha fet el manteniment; qui els va comprar la nau; quins n’han estat els diferents propietaris; quines modificacions es van fer a l’aparell i qui va fabricar les diverses peces que podrien haver fallat”, va detallar Manuel von Ribbeck.


Von Ribbeck va destacar que en els últims onze mesos s’han estavellat tres avions MD-82: el primer a Phuket (Tailàndia), el 16 de setembre del 2007; el segon a Isparta (Turquia), el 30 de novembre del 2007; i el tercer, el de Spanair, el 20 d’agost a l’aeroport de Barajas.


D’altra banda, l’acusació popular que exerceix l’organització impulsora de discapacitats en l’accident de Barajas demanarà al jutge que imputi els membres del consell d’administració de la companyia aèria per presumpte delicte d’homicidi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.