Societat

El Tribunal Suprem determina que el Violador de la Vall d'Hebron haurà de reingressar a presó

Judicial

José Rodríguez Salvador, conegut com el Violador de la Vall d'Hebron, haurà de tornar a la presó per complir quatre anys més de condemna. Així ho ha determinat la sala penal del Tribunal Suprem, que ha decidit aplicar-li la doctrina Parot perquè se li acumulin les penes i compleixi el màxim de vint anys de reclusió. Rodríguez Salvador havia sortit de la presó el setembre del 2007 després de complir 16 dels 311 que li havia imposat el jutge per 17 agressions sexuals. La fiscalia va recórrer la decisió i va recordar el risc de reincidència.

El Suprem corregeix d'aquesta manera l'Audiència de Barcelona, que no va modificar la condemna i alhora va aprovar els beneficis penitenciaris que en van permetre l'excarceració. La Fiscalia de Catalunya va presentar diversos recursos, tant de cassació com de queixa, a l'Audiència de Barcelona i al Tribunal Suprem en què demanava que a Rodríguez Salvador se li apliqués l'anomenada doctrina Parot. El Suprem li dóna la raó ara en una decisió que publicarà en els propers dies.

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha advertit que si el Tribunal Suprem aplica la doctrina Parot i obliga a complir quatre anys més de condemna al Violador de la Vall d'Hebron crearia "un precedent", i caldria analitzar el text de la resolució per saber si és aplicable a altres violadors reincidents.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.