Societat

El disseny es conjura contra les rodes de cotxe

La notícia del lector

Primer assalt, dues rodes rebentades. La nova zona asfaltada que es va inaugurar aquest setembre a tocar de l'escola Tàber, a prop del Parc de l'Oreneta (Sant Gervasi), porta, segons els seus usuaris, una destacada trajectòria destructiva i ha trobat en les rodes dels cotxes les seves principals víctimes. Ja el primer dia va acabar amb un parell de pneumàtics i la història s'ha anat repetint fins a dia d'avui. El problema: els blocs de formigó amb cantells punxeguts que hi ha escampats per aquest espai per tal, teòricament, de protegir el mobiliari urbà i senyalitzar els arbres.

La qüestió, tal com expliquen els pares que utilitzen aquest espai com a aparcament, és que els responsables de l'obra "han fet prevaler el disseny per damunt de la utilitat" i no només les corbes que dibuixa "semblen un circuit de carreres", sinó que s'hi han instal·lat els blocs de formigó que, un cop al volant, resulten difícils de veure i acaben per convertir-se en una "arma letal" per a les rodes dels vehicles.

El més curiós és que aquests blocs semblen no obeir a cap lògica i, tot i que en alguns casos sí que protegeixen el mobiliari urbà, en d'altres envaeixen places d'aparcament o es troben en punts impensables d'aquesta zona, com davant d'una escala. "Sembla que busquin sorprendre els conductors", apunten els usuaris d'aquest aparcament, que fins a l'any passat era un solar i que a principis d'aquest curs va estrenar el nou disseny.

La resposta a tant de misteri, segons fonts municipals, és que sembla un aparcament, però no ho és. És a dir, que aquest espai està, de fet, qualificat com a jardí urbà, tot i que la forma i els espais delimitats facin pensar que és un aparcament. Des de l'Ajuntament asseguren que estan esperant que s'hi plantin els arbres abans de fer vigent la prohibició d'aparcar-hi, ja que entenen que es tracta d'una zona molt transitada, perquè s'hi acumulen diferents equipaments i centres escolars. A més a més, remarquen que la forma que dibuixa aquesta zona s'explica perquè forma part d'una xarxa sostenible de drenatge d'aigua.

De blocs a arbres
Els tècnics asseguren que els blocs de la polèmica es troben ara on més endavant hi haurà els arbres i que, per tant, "sí que responen a un ordre i una lògica", que, a més, es veu condicionada per la xarxa de drenatge. Una explicació que els usuaris afectats no s'acaben de creure, "farts d'haver d'ajudar a canviar rodes", ja que els blocs de formigó són per tot arreu.

És per aquest motiu que alguns pares que , com la Gemma Dalmau, porten els nens a l'escola Tàber i utilitzen aquest espai com a aparcament, demanen que substitueixin els blocs per altres de materials "menys perillosos- com la goma- per a la seguretat dels nens", ja que consideren que aquests cantells "no són una amenaça només per a les rodes dels seus cotxes, sinó que també poden fer mal als nens. És un risc que cal prevenir".

Aquesta informació ha estat elaborada gràcies a Gemma Dalmau, mare de l'escola Tàber, a Sant Gervasi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Borja Manzanares
President del Col·legi Oficial d’Infermeres de Barcelona

“Els problemes de la infermeria no tenen una solució màgica”

Barcelona
patrimoni

El Síndic renya l’Ajuntament de Mataró per Ca la Madrona

Mataró

Un pregó coral que repassa 40 anys de ràdio, tret de sortida de la Festa Major

SALT
societat

Detinguda una conductora implicada en un accident amb tres morts a Castellfollit del Boix a finals de juny

Castellfollit del Boix

Detingut un bomber voluntari per l’incendi de l’any passat

portbou / colera
tradicions

Exhaurides en 40 minuts les gairebé 4.500 entrades pel Concurs de Castells de Tarragona

TARRAGONA
Medi AMbient

Estudien el nivell de metà que retenen els boscos catalans

Cerdanyola del Vallès
economia

Territori signa el conveni per a la construcció d’una rotonda en l’encreuament entre la C-14 i l’LV-3025, a Agramunt

Barcelona
medi Ambient

Aigües de Reus adjudica els treballs de recuperació de tres nous pous d’aigua del recinte de l’aeroport

Barcelona