Societat

Sant Adrià reclama controlar els sorolls i els horaris del Fòrum

L’Ajuntament critica la proliferació de concerts al recinte i la permissivitat de Barcelona amb el so

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs va aprovar per unanimitat una moció que censura l’horari i el nombre de festes que se celebren al recinte del Fòrum, situat a cavall d’aquest municipi i Barcelona. La moció, presentada en el ple de dilluns –precisament el dia de la Mercè–, va demanar la creació d’una comissió mixta integrada per representants del Districte de Sant Martí de l’Ajuntament de Barcelona i de Sant Adrià que proposi un calendari d’activitats que s’ajusti a un horari que respecti el descans dels veïns i moduli el volum de la música.

El document critica la “proliferació de concerts en els quals sembla que no es controla ni el volum del so ni els horaris”, fet que els converteix “en una falta de respecte pels ciutadans que viuen a prop”, hi diu. La moció qüestiona la legalitat del Weekendance durant el cap de setmana del 14 i 15 de setembre, per exemple, que considera injustificat i insostenible.
Segons l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Jesús Maria Canga (PSC), els macroconcerts han motivat queixes veïnals a la Guàrdia Urbana, que s’han incrementat amb els concerts de les Festes de la Mercè d’aquest últim cap de setmana. Per Canga, és una qüestió “greu” que “ve de lluny”. L’alcalde va explicar ahir que la Policia Local del seu municipi fins i tot va rebre una trucada de la policia de Sant Fost de Campsentelles, al Vallès Oriental, preguntant pel soroll.

Agents d’aquest cos van confirmar que han rebut reclamacions i queixes dels veïns per l’alt volum de la música. La policia també té constància d’haver rebut queixes de veïns de Badalona. El programa d’actes del Fòrum l’autoritza l’Ajuntament de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.