Societat

Quatre detinguts per haver causat desperfectes a dos vehicles al voltant del Fòrum de Barcelona

Les detencions s'han produït cap a les 6 del matí

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut aquesta matinada quatre persones al voltant del Fòrum per haver causat desperfectes a dos vehicles, segons han informat fonts de la Policia Local.

Les detencions s'han produït cap a les 6 del matí al voltant de les instal·lacions del Fòrum, quan els quatre detinguts estaven arrencant els retrovisors de dos cotxes. Els altercats han durat sis minuts, després dels quals ha actuat la policia.

Des de l'Ajuntament han explicat que s'ha optat per fer un cordó policial a la vora del recinte del Fòrum amb la finalitat que, si es produïen incidències, com finalment ha sigut, els veïns del districte de Sant Martí no les patissin.

El recinte del Fòrum va ser visitat ahir a la nit per unes 70.000 persones, segons les dades oficials de l'Ajuntament de Barcelona, que va comptabilitzar-ne un centenar que es van resistir a tornar a casa a última hora de la matinada, coincidint amb el final de la festa, tot i que només els quatre detinguts van provocar desperfectes.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha lamentat aquest matí els fets, i ha assegurat que el comportament dels barcelonins ha estat "exemplar" durant les festes de la Mercè, i que una "petita minoria" no pot fer canviar aquest diagnòstic.

Un missatge semblant ha donat avui la regidora de prevenció, la socialista Assumpta Escarp, que ha precisat que, durant totes les nits que ha estat actiu l'espai de festa nocturna i concerts al recinte del Fòrum, els mecanismes de seguretat i control d'accés han funcionat correctament. A més, Escarp ha afegit: "No deixarem que passin" fets d'aquesta mena.
Després de ser preguntada sobre com ha funcionat el sistema de tanques corredores que s'ha instal·lat aquest any a l'entrada del Fòrum, i que impedeix l'accés quan se supera l'aforament recomanat, Escarp ha indicat que el seu funcionament ha estat correcte.

"En el moment de les sortides s'obrien totes les portes; és un sistema d'evacuació tranquil" i "dispersa molt bé" els visitants, ha precisat la regidora, que també ha dit que durant aquests dies el metro ha funcionat correctament.

L'oposició demana mesures
Els líders dels tres partits de l'oposició, és a dir CiU, PP i ERC, han coincidit avui a demanar actuacions al govern municipal per evitar que es repeteixin altercats al Fòrum. "Les persones sempre són les mateixes i, per tant, el que s'ha de fer és actuar contra aquestes 200 persones", ha dit el líder de CiU a l'Ajuntament, Xavier Trias.

El representant de CiU ha assegurat que aquesta operació "no significa fer una batalla campal a última hora, sinó fotografiar aquesta gent i després actuar amb contundència". "No podem permetre que 200 persones destrossin una festa entranyable" que, segons Trias, es caracteritza pel seu "esperit de convivència".

Per la seva banda, el president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernánez Díaz, considera que el Fòrum està "sobredimensionat" per la gran quantitat d'actes que s'hi fan, i ha atribuït aquest fet a la voluntat municipal de "buscar rendibilitat" al recinte.

"Any rere any es confirma que el Fòrum no és el millor emplaçament per fer esdeveniments, no només per les molèsties que s'han produït sinó per l'incivisme que han de patir els veïns", ha precisat el líder popular, que ha insistit en la necessitat de "posar fi a la impunitat que ha existit fins ara".

Des d'ERC, Jordi Portabella ha instat el govern municipal a dedicar "més atenció" al recinte del Fòrum, tot i que ha recordat que els que causen incidències "són molt pocs" i que, per tant, cal treballar perquè "no se surtin amb la seva".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.