Societat

Uns 200 estudiants passen la nit a l'edifici central de la UB en protesta pel pla de Bolonya

Ensenyament

200 estudiants han passat la nit a l'edifici central de la Universitat de Barcelona (UB) en protesta pel pla de Bolonya, segons la Coordinadora d'Associacions d'Estudiants (CEA). Reclamen a les autoritats universitàries un diàleg amb la societat civil i un referèndum entre els universitaris abans de tirar endavant el procés.

Un portaveu de la CEA, Hugo Alvira, ha explicat que cap a les 9.00 hores han fet una assemblea per decidir com seguir les reivindicacions. De moment, estan previstes xerrades i debats al voltant del Pla.

Segons ha explicat Alvira, aquest dijous a la nit s'han reunit amb la comissionada d'Universitats i Investigació, Blanca Palmada, el rector en funcions de la UB, Josep Samitier, i el rector de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i president de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), Josep Joan Moreso. Des de la universitat s'ha mostrat "voluntat de diàleg".

Tot i això, Alvira ha assenyalat que cal primer "delimitar qui són els agents que participaran en l'esmentat diàleg" i ha reclamat que estigui "obert a la societat civil catalana", perquè hi ha qui té "molt a dir" sobre aquesta qüestió. A més, ha reclamat que es retirin els expedients oberts a estudiants de la UAB i que es faci un referèndum per saber l'opinió estudiantil.

A la Facultat de Polítiques i Sociologia de la UAB s'estan produint protestes similars i, segons el portaveu de la CEA, dilluns s'hi afegiran els estudiants del Campus Mundet de la UB i els de la Facultat de Lletres de la UAB.

L'ocupació de l'edifici històric de la UB s'ha produït després de la manifestació que va reunir dijous pels carrers de Barcelona uns 4.000 estudiants amb el lema Ahir llicenciat, avui graduat, demà precarietat. Els assistents van ser convocats per la CAE de la UB, UPF i UAB, acte al qual s'hi van sumar els sindicats USTEC·STEs, CGT i CPC.

Els alumnes van començar la marxa a la plaça Universitat i van recórrer el carrer Pelai fins a la plaça de Catalunya, i un cop allà, van voler desviar-se del traçat i baixar per la Rambla. En aquell moment es va produir un enfrontament amb els Mossos d'Esquadra, que van carregar contra els estudiants, alguns dels quals van patir contusions.

Segons han informat els Mossos, cinc membres de la policia van resultar contusionats lleus, i un altre ferit per les cremades dels petards que van llançar els estudiants. Els agents van detenir un jove, Adrià C.A., de 20 anys, per desordre públic. Finalment va quedar en llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.