Societat

El govern espanyol vol endurir la llei antitabac a petició de Catalunya

El ministre de Sanitat i Consum, Bernat Soria, ha assenyalat aquest dijous que determinades societats científiques, sectors socials i "alguna comunitat autònoma", entre les quals hi ha Catalunya, han demanat que la llei antitabac sigui "més restrictiva". Davant d'aquestes demandes ha assegurat que el ministeri està "en un període de reflexió".

"No hi ha tanta diferència entre dir que continuarem treballant o dir que estem mirant com evoluciona la llei, i això també es pot resumir dient que estem reflexionant", ha matisat el ministre. També ha puntualitzat que si la llei actual es complís "ja tindria un benefici alt en la salut" de la població.

Segons Soria, Catalunya, que compleix la llei, ha manifestat la seva posició favorable a la possibilitat d'endurir la norma, tot i que no es tracta "pròpiament d'una sol·licitud".

El ministre ha lamentat que hi hagi una "situació asimètrica", amb territoris on la llei es compleix i d'altres que la compleixen menys o gens.

Quan li han preguntat si hi ha comunitats autònomes que no fan les inspeccions que cal per fer complir la norma, ha indicat que "alguna en la qual resideix el ministre ara mateix [Madrid] ja va avisar que no en faria gaires, i ho va dir una persona autoritzada".

A Soria també li han preguntat si creu que l'enduriment de la norma podria fer que comunitats que ara no fan les inspeccions canviïn d'actitud, i ha contestat: "crec que això forma part de la reflexió".

Sobre si la llei del tabac ha reduït els infarts, el ministre ha declarat que se n'està fent un seguiment, si bé és aviat per donar xifres. No obstant, ha dit que "hi ha informació d'una societat científica que diu que està disminuint  la incidència", ja que a Catalunya els infarts han disminuït un 11% des de l'aprovació de la llei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.