Societat

El Tribunal Suprem tomba la demanda contra la tabaquera Altadis

El Tribunal Suprem (TS) ha desestimat la primera demanda presentada a l’Estat contra Altadis (abans Tabacalera), interposada a Barcelona per la família d’un fumador que va morir de càncer de pulmó, en considerar que no hi ha responsabilitat civil, perquè no ha quedat provada la relació contractual entre el fumador i la tabaquera.

África Pulgar, vídua de Carlos Carramiñana –que va morir el 1993–, i els seus fills, van presentar la demanda el 1998, en un moment en què les grans multinacionals americanes van reconèixer als EUA que fumar provoca càncer i que la nicotina és addictiva, amb la qual cosa van haver d’afrontar indemnitzacions bilionàries al país.

Després de passar per un jutjat de primera instància i per l’Audiència Provincial de Barcelona, la família, que reclamava 90.000 euros per danys i perjudicis psicològics i morals i 60.000 d’indemnització, va presentar el 2004 un recurs de cassació davant el Suprem.

El recurs es basava en el reconeixement per part de l’Audiència Provincial de l’existència d’una relació contractual entre Altadis i el difunt, que consumia tres paquets de tabac diaris. El TS nega que hi hagués aquesta relació contractual, a més d’argumentar que el tabac és una substància legal i que des de la dècada dels 60 s’adverteix que fumar pot ser perjudicial per a la salut. n



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.