Societat

El jutge envia a la presó el dos 'ñetas' que van atacar dos mossos amb pals i ganivets

Intent d'homicidi. Així ha qualificat el jutge l'agressió d'un membre de la banda llatina dels ñetas a un mosso d'esquadra que diumenge a la nit va rebre dues ganivetades quan intentava evitar una baralla entre ñetas i latin kings.

Segons la interlocutòria judicial, van ser atacats dos agents, un dels quals va rebre "un fort cop al cap amb un pal" i l'altre, una ganivetada en un braç i una altra "a prop del fetge". Pel jutge, hi ha prou indicis que aquesta punyalada la va clavar Víctor Israel Q.G., un dels sis ñetas detinguts, i l'acusa de temptativa d'homicidi, per la qual cosa n'ha ordenat l'empresonament provisional. També ha d'anar a la presó mentre espera el judici Ismael Antonio A.L., amb el càrrec d'atemptat a l'autoritat per haver colpejat l'altre policia.

Queden en llibertat quatre arrestats més, ja que el magistrat Emili Soler, titular del jutjat d'instrucció número 27 de Barcelona, considera que no hi ha prou indicis per acusar-los.

Segons la lectura dels fets que en fa el jutge, latins kings i ñetas es van trobar al parc de l'Escorxador per passar comptes d'algun compte pendent, però van ser els ñetas els que van mantenir l'actitud més agressiva, ja que anaven armats amb pals i ganivets i anunciaven a crits que matarien els rivals. Quan dos mossos que seguien el cas –havien descobert a la zona, amagats entre les plantes, pals, pedres i ganivets a punt de ser utilitzats– van demanar reforços van ser descoberts pels implicats en la bronca, i els ñetas, diu el jutge, van envoltar els agents "insistint a crits que els matarien".

Tot i que els detinguts han assegurat que no sabien que els dos mossos de paisà eren policies i que els van prendre per membres dels latin, el jutge els respon que aquest argument no és creïble ni vàlid. "Encara que no siguin policies no pot agredir-se ningú, i a més costa de creure aquest extrem, perquè el primer que fan els agents per a la seva pròpia protecció és identificar-se com a agents de l'autoritat", puntualitza en la interlocutòria que ordena empresonar Víctor Israel Q.G. i Ismael Antonio A.L.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.