Societat

Integrants de més edat i d’orígens diversos

Les bandes, formades inicialment per joves d’origen sud-americà, ara també incorporen integrants autòctons, africans, asiàtics, etc

L’augment de bandes i del nombre de joves que les integren respon a dos factors principals: el reagrupament familiar i l’atracció que aquests grups exerceixen en nois i noies de tots els orígens. Formats inicialment per joves d’origen sud-americà, ara també incorporen integrants autòctons, africans, asiàtics, etc.

“Són bandes atractives perquè ofereixen festa i sexe, així com la protecció del grup”, exposa un mosso format en aquest àmbit. Per l’investigador de la UAB Juan Pablo Soriano, l’atracció és sobretot identitària: “És un referent per a l’adolescent, que així té un grup que li dóna la protecció que no troba a casa”.

Un altre dels aspectes detectats en l’evolució del fenomen de les bandes és la presència de joves de més edat.

“Ara els que s’hi estan apuntant tenen entre 18 i 21 anys”, explica Juan José Márquez, el fiscal portaveu de menors. Márquez es refereix al fenomen dels grups llatins com “un procés viu”, en el qual l’època de “relativa tranquil·litat” que es va viure durant el procés de legalització dels Latin Kings i els Ñetas “s’ha trencat, i es tornen a detectar fets violents”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.