Societat

Bermejo crida els jutges a una reunió per evitar la vaga

El ministeri de Justícia va cridar ahir a una reunió amb caràcter d'urgència les associacions de jutges que dilluns van presentar un manifest unitari en què convoquen una protesta per al proper 18 de febrer i una jornada de vaga per al 26 de juny per forçar el govern espanyol i el Consell General del Poder Judicial a afrontar d'una vegada per totes la modernització de la justícia. La convocatòria remesa a les quatre associacions judicials apel·la a l'"esperit de diàleg" en interès de l'administració de justícia i dels ciutadans.

El document de les associacions va rebre ahir el suport explícit dels jutges degans de Barcelona, València, Saragossa, Bilbao, Sevilla, Màlaga i Palma. Entre les peticions que es fan en el document de les associacions hi ha la instauració urgent de la nova oficina judicial, la incorporació de les noves tecnologies als jutjats, una revisió en profunditat de l'actual planta judicial i una revisió salarial, que s'hauria d'haver fet l'any passat.

Les protestes dels jutges van arribar ahir al Congrés de Diputats, on el PSOE va demanar que compareguin per explicar el seu punt de vista sobre les reformes necessàries. La vicepresidenta del govern central, María Teresa Fernández de la Vega, va reiterar l'oferta de diàleg, mentre que el líder de l'oposició, Mariano Rajoy, va afirmar el seu convenciment que "la vaga no ajudarà a millorar les coses".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.