Societat

L'intenten matar i acaba detingut amb els agressors per amagar un laboratori de drogues a Amposta

Successos

Un home a qui van intentar matar va acabar detingut juntament amb els seus agressors per amagar un laboratori de drogues a casa seva. Els fets van passar a Amposta el 13 de novembre, quan dos homes van intentar matar-ne un altre en una disputa per un tema de drogues. Els dos individus primer van agredir la víctima amb una arma de foc i després el van atacar amb un matxet i li van fer un tall al coll. Els fets van destapar que al domicili de la víctima hi havia un laboratori de drogues, de manera que ell també va ser detingut. Els agressors són Francisco G.D., de 47 anys i veí de Tortosa (Baix Ebre), i Rafael D.J., de 39 anys i veí de Camarles (Baix Ebre), tots dos de nacionalitat espanyola. La víctima de l'agressió i també detingut és Rodolfo José M.P., de 30 anys. Tot apunta que l'origen dels fets podria ser una disputa per un tema relacionat amb el tràfic de substàncies estupefaents.

La víctima, Rodolfo José M.P., va declarar davant dels Mossos que havia estat sorprès a casa seva, a la zona de Can Carrasca d'Amposta, per dos individus encaputxats que, primer, van disparar contra ell sense tocar-lo, després el van colpejar al cap amb la culata d'una escopeta de la seva propietat que li van agafar de l'armer i, per acabar, li van fer diversos talls amb un matxet, sobretot als braços i al coll. L'home assegura que va poder fugir aprofitant una badada dels agressors després d'haver-se fet el mort, va córrer deixant un rastre de sang fins a un taller proper situat a la carretera N-340 i va demanar a l'encarregat que el portés fins a l'hospital comarcal. Les diverses gestions policials van permetre identificar ràpidament els dos presumptes autors de l'agressió.

A casa de Francisco G.D. es va trobar una arma de foc amb cartutxos de fogueig i nombrosa munició i a la de Rafael D.J., tres bàscules de precisió, diverses peces d'haixix, 35 pastilles de MDMA i una llibreta amb anotacions que presumptament seria una llista de les comandes de droga sol·licitada pels seus clients. També es van recuperar diversos cartutxos i dos passamuntanyes del mateix tipus que els utilitzats pels agressors amagats a l'interior d'una bota. Tots dos van passar a disposició judicial acusats d'homicidi en grau de temptativa i d'un delicte contra la salut pública i van ingressar a la presó.

El laboratori
A partir de les declaracions de diversos testimonis i dels indicis recollits pels Mossos al lloc dels fets, els investigadors van esbrinar que el mòbil podria ser una discussió per un tema de drogues. Per això, es va demanar al jutge instructor una autorització per accedir al domicili de la víctima, que va confirmar les sospites inicials, ja que a dins es va trobar una estança íntegrament dedicada al pesatge, l'adulteració i l'empaquetatge de diverses substàncies estupefaents.

A més de 4 quilos i mig de cocaïna, 16 i mig d'haixix, 1 quilo i mig de marihuana i més de 60 grams de metamfetamina, els Mossos van localitzar tot tipus d'estris destinats a aquest propòsit: bàscules de precisió, una premsa hidràulica, una màquina termosegelladora, eines diverses i cinc quilos de substàncies de tall (fenacitina, manitol, etc.). També es va requisar una arma de foc carregada i amb el número de sèrie esborrat. Per tot plegat, la víctima també va ser detinguda, tot i que la detenció va quedar sense efecte a l'espera que se li donés l'alta hospitalària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera