Societat

Desarticulen una xarxa de tràfic de drogues a l'Hospitalet de Llobregat

SUCCESSOS

La Guàrdia Civil ha desarticulat una xarxa dedicada al tràfic de drogues entre Veneçuela i Espanya. En l'operació, duta a terme a l'Hospitalet de Llobregat, s'ha detingut els 17 integrants que formaven l'organització (catorze de nacionalitat colombiana, un de nacionalitat veneçolana i dos de nacionalitat espanyola) i s'ha desmantellat un laboratori que sintetitzava cocaïna.

En l'operació s'han intervingut un total de 3.991 grams de cocaïna, 226.976 euros, nou vehicles, vint-i-cinc telèfons mòbils, nou bàscules electròniques de precisió, un rifle del calibre 22 amb silenciador, municions, joies i productes d'adulteració de drogues.

Les investigacions es van iniciar mesos enrere, després de tenir coneixement que una persona de nacionalitat colombiana es dedicava al tràfic de drogues a l'Hospitalet de Llobregat fent-se passar per missatger.

Posteriorment es va poder detectar que aquesta persona tenia un pis en aquest municipi que utilitzava com a laboratori per al processament de cocaïna. Continuant amb les investigacions, es va poder constatar l'existència de tota una organització encarregada d'introduir la droga procedent de Veneçuela a través de l'aeroport de Madrid-Barajas.

La xarxa utilitzava un ciutadà veneçolà amb domicili a les illes Canàries per enviar a Veneçuela els diners procedents del narcotràfic. L'activitat es desenvolupava fonamentalment a Madrid i Barcelona, encara que els investigadors van aconseguir també interceptar un enviament de droga a Granada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.