Societat

Els jutges ratifiquen la vaga “amb més fermesa que abans”

Els jutges de Catalunya que ja han presentat la convocatòria de vaga no només no s’han fet enrere després del pronunciament de dilluns del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), sinó que han ratificat la seva convocatòria “amb més fermesa que abans”. Així es com es va pronunciar ahir, en declaracions a l’AVUI, la jutge Olga Bautista, portaveu de l’assemblea de jutges de Girona. En termes similars ho han fet els de Tarragona, que ahir van advertir que si no ho fa el Consell, ells mateixos fixaran els serveis mínims. Tal com va avançar aquest diari, els mínims cobriran les actuacions de guàrdia, de violència de gènere, o les causes amb pres.

La portaveu de Girona va coincidir amb l’opinió d’altres jutges de l’Estat que van subratllar ahir el fet que el CGPJ “no prohibeix expressament la convocatòria de vaga”. Olga Bautista va explicar que els jutges de Girona creuen que “ni és necessari recórrer l’acord del plenari del Poder Judicial” i, per tant, la protesta es manté convocada i plantejada amb els mateixos termes que ja ho estava.

Per la seva part, els jutges de Barcelona estan a l’espera del que decideixi demà l’associació Francisco de Vitòria, que estudiarà si ha de presentar recurs a l’acord del Consell. El portaveu de l’associació ja va avançar ahir que “es manté la convocatòria, perquè no ha estat prohibida”.

En el mateix sentit i contundència que els jutges catalans, es van pronunciar ahir els jutges de València, Galícia i Màlaga, tots ells advertint que mantenen l’aturada prevista per dimecres de la setmana vinent. En canvi, el Consell Fiscal, màxim organisme assessor del fiscal general de l’Estat, va oposar-se ahir a mesures de protesta que “alterin” el servei públic. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.