Societat

Detectats més possibles casos de grip porcina a València, Almansa,  Bilbao i Terol

Fins passades 48 hores no es podrà confirmar que es tracta de grip porcina

El Ministeri de Sanitat espanyol ha detectat tres casos sospitosos de grip porcina en persones que han tornat de Mèxic en els últims dies, segons ha informat aquest diumenge en roda de premsa la ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez.

Els tres casos de persones amb símptomes de grip han estat detectats, un dissabte a la nit i els altres dos la matinada de diumenge, a Almansa (Albacete), Bilbao i València, on romanen ingressats en centres sanitaris, tot i que "cap d'ells és de gravetat".

Els tres han estat analitzats, tot i que fins passades 48 hores no es podrà afirmar si són afectats pel virus A/H1N1, ha explicat Jiménez després d'una reunió de treball al Ministeri per a analitzar la situació del brot de grip porcina en humans a Mèxic i els estats Units.

Un quart cas ha estat detectat a Terol, segons ha informat la consejera de Salut aragonesa, Luisa María Noeno, amb el que s'eleva a set les persones localitzades a l'Estat amb aquesta possible malatia.

Segons les últimes dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), als Estats Units hi ha 11 casos detectats (7 a Califòrnia, 2 a Texas i 2 a Kansas), tot i que no s'ha produït cap defunció, mentre que a Mèxic es comptabilitzen 878 casos i 60 morts.

L'OMS ha enviat experts a aquests dos països per avaluar la situació sobre el terreny "i poder tenir una informació més precisa", segons la ministra de Salut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.