Societat

Veïns amb una vida impossible

Tribunals

Els veïns de les deu finques objecte de la querella de la fiscalia coincideixen en el seu relat sobre les pràctiques abusives de què han estat víctimes. Els noms de les persones que identifiquen com a responsables de les situacions de mòbing també apareixen reiteradament. Aquestes són les deu finques de Barcelona i el calvari que en molts casos encara viuen.

Lancaster núm.12
Una veïna relata la confusió que durant els últims anys s'ha produït sobre la titularitat de les finques i la dificultat per poder abonar el lloguer, amb el risc que això suposi que la propietat pugi forçar el desnonament.

La finca té problemes de manteniment i consten en els arxius de l'Ajuntament ordres de conservació que "sistemàticament" han estat incomplertes.

Ferlandina núm.41
Un dels querellats, Miguel B., va "introduir i permetre" que en els pisos que s'anaven buidant s'hi practiqués la prostitució. Així rendibilitzava els pisos i introduïa "un ambient hostil i molest per als llogaters" que hi quedaven.

En aquesta finca s'han fet obres il·legals en un habitatge que se li ha donat una destinació de pis pastera.

Valldonzella núme.27
Una veïna explica com va ser visitada per uns homes que van amenaçar-la i agredir-la perquè firmés uns documents relatius al pis. Una veïna relata com l'acusat Miguel B. va aconseguir una ordre de desnonament després d'enganyar-la sobre la manera de pagar els lloguers.

La filla d'aquesta veïna hauria rebut amenaces i insults de Miguel per tal que entregués les claus del pis, al qual van acabar destrossant el pany.

Vistalegre núm.6
Els veïns relaten "successius, continuats i contradictoris canvis en la titularitat de la finca i en la forma i domiciliació del pagament de rendes". Es va arribar a l'extrem de desconèixer qui era el propietari de la casa i a qui i on s'havia de fer l'ingrés del lloguer. Aquí també hi va haver pisos pastera.

Corretger núm.9
La finca i els pisos de llogaters de renda antiga tenen una "evident falta de conservació", que contrasta amb les reformes dels pisos ocupats per nous llogaters.

Robadors ném.33
És la finca en què les actuacions dels querellats, amenaces i coaccions han estat "més intenses". Hi ha múltiples expedients municipals que constaten els constants oblits de la propietat envers les seves obligacions de mantenir la finca en condicons d'habitabilitat i seguretat per als seus ocupants.

Cardona núm.8
Miguel B. i José G. apareixen en aquesta finca com les persones que van amenaçar uns veïns per canviar el seu contracte de lloguer.

Metges núm.14
Aquesta finca acumula fins a set expedients oberts per l'Ajuntament per obres de manteniment que no s'han executat o per rehabilitar habitatges sense llicència. En un dels expedient s'explica les greus humitats i filtracions d'aigua que afecten l'edifici.

Besalú núm.51
Es relata un episodi d'amenaces a un veí perquè abandoni la finca que hauria protagonitzat el querellat Salvador B.

Lluna núm.28
"Per indicació de Miguel B." es va introduir la prostiució a alguns pisos de la finca. Sis veïns van denunciar traves de la propietat per poder pagar el lloguer amb normalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.