Societat

Fritzl es declara culpable de violació i incest però nega l'assassinat

L'austríac Josef Fritzl, conegut com el monstre d'Amstetten, només ha reconegut "parcialment" la seva culpabilitat per delictes sexuals, els de violació i incest. Fritzl s'ha declarat aquest dilluns "no culpable" de l'acusació d'assassinat d'un dels set fills nascuts fruit de les relacions incestuoses amb la seva filla Elisabeth, a la qual va tancar i violar durant 24 anys al soterrani de casa seva. L'acusat també ha rebutjat l'acusació d'"esclavitud".
El judici contra el monstre d'Amstetten, de 74 anys, ha començat aquest dilluns al matí a Sankt Pölten, on l'acusat ha arribat als jutjats enmig d'una gran expectació, vestit de gris i amb la cara coberta amb un arxivador d'oficina de color blau.

A l'austríac se li imputen els delictes de violació, incest, detenció il·legal, coerció, assassinat i esclavatge, un concepte del qual encara no s'havia acusat mai cap austríac.

Segons el seu advocat defensor, "no es pot preveure el veredicte, no es pot controlar el procés, especialment en un judici amb jurat". Segons l'advocat, abans d'iniciar el judici, Fritzl estava nerviós i també penedit. L'advocat ha assegurat que no té cap estratègia pensada: "La meva expectativa, o més aviat la meva esperança, és que els membres del jurat escoltin les proves sense prejudicis i aleshores prenguin una decisió, que oblidin tot el que han sentit i llegit abans."

Segons els informes psiquiàtrics, Fritzl té un profund trastorn de la personalitat, però és conscient dels seus actes i pot ser sotmès a judici. L'home ha declarat que sap que a la seva edat passarà els anys que li queden a la presó, mentre la seva família intenta reconstruir la seva vida amb una nova identitat.

La víctima no estarà present en el judici. El seu testimoni ha estat enregistrat anteriorment i presentat en una cinta de vídeo cap a les onze del matí.

La filla, 24 anys tancada al soterrani
Tot va començar el 1984, quan Fritzl va tancar la seva filla Elisabeth, que aleshores tenia 18 anys, en un habitacle construït per ell mateix sota casa seva.

De les repetides violacions en van néixer set fills. Tres van viure a la cel·la amb la seva mare i mai no van veure la llum del dia. Mai fins fa un any, quan el cas es va descobrir, perquè Fritzl va portar una de les seves filles nétes greument malalta a l'hospital.

Tres fills més van ser criats com a néts per Fritzl i la seva dona. Un altre fill va morir poc després de néixer i suposadament Fritzl es va desfer del cos utilitzant la caldera. Per aquest crim se'l podria condemnar a cadena perpètua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.