Societat

36 farmàcies de 21 poblacions de l'àrea de Barcelona oferiran gratuïtament el test ràpid de detecció del VIH

Es tracta d'una prova pilot en què es realitzaran 1.500 testos de manera gratuïta i confidencial per a l'usuari. Aquest només haurà d'esperar quinze minuts per saber el resultat de la prova.

La prova ràpida per detectar el virus de la immunodeficiència humana (VIH) arriba aquest dimarts a 36 farmàcies de 21 poblacions de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Es tracta d'una prova pilot en què es realitzaran 1.500 testos de manera gratuïta i confidencial per a l'usuari. Aquest només haurà d'esperar quinze minuts per saber el resultat de la prova.

El departament de Salut i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona han signat aquest dilluns el conveni per a la posada en marxa d'aquesta iniciativa, que té per objectiu facilitar l'accés als grups socials més vulnerables que no acostumen a adreçar-se a altres punts de la xarxa sanitària, i evitar així el retard en el diagnòstic.

Les localitats on es duu a terme la prova pilot són Badalona, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, Gavà, Granollers, l'Hospitalet de Llobregat, Igualada, Manresa, Martorell, Mataró, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Prat de Llobregat, Ripollet, Rubí, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Gramenet, Sitges, Vic i Vilanova i la Geltrú.

Diagnòstic precoç
El diagnòstic del VIH, virus lligat a malalties com la Sida, ha de permetre al pacient facilitar un diagnòstic precoç, beneficiar-se d’un seguiment mèdic i accedir a un tractament eficaç que millori la seva qualitat de vida, així com adoptar les mesures necessàries per tal d'evitar la reinfecció i la transmissió del virus.

Tot i que el programa està especialment dirigit a la població exposada al risc d'infecció, qualsevol persona que ho desitgi podrà fer-se la prova de forma completament anònima.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.