Societat

Els casos sospitosos de grip porcina a Catalunya podrien pujar a divuit

Set nous casos a la Vall d'Hebron i dos més a Terrassa augmenten la xifra, tot i que oficialment només hi ha deu possibles afectats

Els casos sospitosos de grip porcina a Catalunya podrien haver augmentat aquest dilluns a la tarda fins a 18, un cop sumats nou nous casos i restat un altre un cop s'ha descartat que es tracti d'un cas de grip porcina. Fonts de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona han informat de set nous casos i hi podria haver-hi dos més a Terrassa. Fins a aquest anunci es comptabilitzaven deu casos a Catalunya, que han quedat en nou un cop s'ha pogut descartar-ne un com a cas de grip porcina de forma oficial. Tot i així, la xifra oficial de la Conselleria de Salut es manté en deu possibles casos i no confirma l'aparició de nous casos aquesta tarda..

Els nous casos detectats a la Vall d'Hebron són els de sis estudiants de medicina d'aquest centre hospitalari que es van desplaçar fins a Mèxic de viatge de final de curs i la mare d'un d'ells. Fonts del centre han explicat que no es descarta que pugui haver més casos dins del grup, compost per setanta persones, que van romandre al país nord-americà entre el 13 i el 22 d'abril. Les set persones sospitoses d'haver contret el virus no han quedat ingressats i els metges els han obligat a no sortir de casa en set dies per no contagiar a la resta de companys de medicina que assisteixen a classe a l'Hospital de la Vall d'Hebron.

D'altra banda i segons ha pogut esbrinar ATERRASSA.cat, s'han detectat dos casos més a Terrassa, es tracta d'un veí de la ciutat egarenca i d'un altre de Matadepera, que presentaven símptomes lleus però que han estat ingressats a l'Hospital de Terrassa per a ser observats


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.