Societat

La Ramon Llull fa marxar a casa una setmana 30 alumnes que han visitat la Riviera Maia

El director de la Facultat d'Enginyeria i Arquitectura els ha escrit un correu electrònic demanant-los que no vagin a la universitat fins al proper dilluns. Els recomana no sortir de casa i abstenir-se de tenir contacte amb concentracions nombroses de persones

Trenta estudiants catalans d'entre 22 i 26 anys, alumnes de la Facultat d'Enginyeria i Arquitectura de La Salle (URL), han rebut instruccions de no anar a classe fins dilluns vinent per iniciativa del director general de la facultat, Miquel Àngel Barrabeig, segons ha informat Lluís Sarrà, un dels alumnes afectats.

El grup va arribar el passat dimecres 22 d'una estada de 8 dies a la Riviera Maia. Aquest dilluns els estudiants van reprendre les classes amb normalitat. “Quan vam arribar a l'aeroport de Barcelona ningú ens va informar de res, no hi havia controls sanitaris. Va ser l'endemà que vam assabentar-nos que hi havia una epidèmia de grip a Mèxic”, afirma Sarrà.

Dilluns, com tenien previst, van tornar a classe. I mentre eren a l'aula, una portaveu del centre s'hi va presentar i va informar els estudiants que tots aquells que havien anat al viatge de final de carrera havien de tornar cap a casa almenys fins dissabte, fins que passessin els 10 dies d'incubació del virus. També se'ls va dir que en cap cas han de passar per la universitat fins dilluns vinent.

En un e-mail enviat a tots els alumnes que van anar al viatge, Barrabeig els informava que “per indicació de les autoritats sanitàries” els alumnes "han d’abstenir-se de tenir contacte amb concentracions nombroses de persones". Per aquest motiu, segons la conclusió que en treuen els responsables del centre, afegeixen: “No has de passar per la universitat fins al proper dilluns”.

Segons Barrabeig, aquesta és una mesura presa després que pares dels alumnes i els mateixos estudiants es posessin en contacte amb el centre per mostrar la seva preocupació pels fets i el possible contagi. "Vam decidir trucar a l'Institut de Salut de Barcelona, que ens va posar en contacte amb la conselleria de Salut, on ens van dir que havíem de seguir el protocol indicat per a aquests casos", afirma. Segons ell, aquest va ser el motiu pel qual no es va iniciar l'aïllament fins a aquest dilluns, cinc dies després que els alumnes tornessin del viatge.

Si bé cap dels alumnes de La Salle ha estat confirmat ni posat en sospita de tenir la grip porcina, sí que s'han posat en observació alguns dels 70 alumnes de medicina de la Vall d'Hebron, amb els quals van compartir avió. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.