Societat

Confirmat a València un altre cas de grip porcina

És el segon afectat a l'Estat espanyol i viatjava amb el jove d'Almansa que també té el virus. Marina Geli anuncia que és probable que es confirmi el primer cas a Catalunya en les properes hores

La ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, ha informat aquest dimarts que s'ha confirmat un nou cas de grip porcina a València.

La ministra ha dit que "donada l'evolució de l'estat del pacient, serà donat d'alta en les properes hores".

Es tracta del segon cas que dóna positiu a l'Estat espanyol després que aquest dilluns es comuniqués el cas d'un pacient a Almansa (Albacete). A l'Estat espanyol hi ha 25 casos sospitosos més aquests dos positius.

Per la seva banda, el Govern Balear ha anunciat que els dos joves que estaven ingressats en observació a l'hospital de Son Dureta no estan infectats per la grip porcina.

Possible primer cas al Principat

A Catalunya, la consellera Marina Geli ha dit que és probable que es confirmi un cas en les properes hores, tot i que també ha avançat que es tracta d'un cas lleu que podrà ser donat d'alta aviat. Salut també manté que els possibles afectats no han contagiat el virus a ningú més, segons les dades actuals.

Aquest dilluns el Comitè d'Emergències de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va elevar de 3 a 4 el nivell d'alerta de pandèmia de grip porcina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.