Societat

Els estudiants asseguren que no baixaran per la Rambla si els ho prohibeixen

Pla Bolonya

Els estudiants universitaris que avui dijous es manifestaran pel centre de Barcelona no aniran per la Rambla si els ho prohibeix la policia, i optaran per una altra via per evitar enfrontaments amb els Mossos d'Esquadra.

La portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha dit en roda de premsa que els organitzadors de la manifestació tindran el seu propi servei d'ordre, format per entre 30 i 50 persones, que intentaran identificar i evitar que persones externes al món estudiantil provoquin incidents.

La manifestació ha estat convocada en protesta per l'actuació dels Mossos de la setmana passada, després del desallotjament dels estudiants tancats a la Universitat de Barcelona. Després del desallotjament, els estudiants van organitzar diverses manifestacions de protesta que van ser dissoltes pels Mossos i en què hi va haver diversos detinguts i nombrosos ferits, entre els quals alguns periodistes.

El portaveu del SEPC ha dit que la intenció dels estudiants és que la manifestació sigui "pacífica i modèlica", i que no buscaran la confrontació amb la policia, i "si ens prohibeixen baixar per la Rambla, ens manifestarem per uns altres carrers. Volem una manifestació pacífica davant de les porres dels Mossos", ha afirmat.

Els professors que han estats tancats aquesta nit a la Universitat de Barcelona també se sumaran a la manifestació, i han fet una crida pública a la societat perquè se sumi a la protesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona
SOCIETAT

53 milions del fons de transició nuclear pendents de distribuir entre 96 municipis

Ascó
ADMINISTRACIONS

Cambrils evita que les autocaravanes aparquin a primera línia de mar

CAMBRILS

Aporten 4.000 m³ de sorra per regenerar la platja d’Altafulla

Altafulla

Campdorà ja està connectat amb el centre de Girona

girona

Basolí preveu acabar les obres a l’edifici afectat pel foc a principi del 2025

girona

Menys restriccions: es passa de la fase d’excepcionalitat a la d’alerta

lloret de mar