Política

El tripartit esperarà a la compareixença de Saura per decidir destitucions

Els socis del tripartit han coincidit aquest dimecres en manifestar que esperaran a conèixer l'informe dels Mossos d'Esquadra per decidir si s'han de portar a terme destitucions en el departament d'Interior. "No estic ni autoritzat ni em veig capacitat per decidir si ha de dimitir" el director general dels Mossos d'Esquadra, Rafael Olmos, ha declarat el portaveu parlamentari adjunt del PSC, Joan Ferran. En aquest context, ha manifestat que vol esperar a la compareixença del conseller d'Interior, Joan Saura, al Parlament. I mentre, el vicepresident del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Jordi Miralles, ha declarat que "no va ser un error acceptar la conselleria d'Interior".

El portaveu adjunt del PSC, Joan Ferran, ha manifestat que "quan escolti l'informe podrà dir si s'ha fet tot bé o no", ha afegit. "Després es farà la discussió polítics si hi ha una desconnexió entre el sistema comandament més tècnic i l'autoritat i l'ordre política al respecte", ha indicat.

Sobre el conseller Saura, la portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, ha dit que "des dels fets de les càrregues policials i l'enfrontament que va tenir lloc la passada setmana els portaveus del partit estan pendents de l'informe de la compareixença del conseller". "Plantejarem interrogants i preguntes un cop s'hagi informat en detall de l'informe que ha de tenir el conseller Saura sobre la taula", ha dit. "Després de l'informe arribarem a conclusions de les mesures que s'han de prendre", ha assegurat.


D

ecisions polítiques per aclarir
Simó ha recordat que els portaveus d'ERC han expressat "que hi ha decisions de caire polític i no policial que s'han d'aclarir". "Un cop hagi passat la compareixença estarem en condicions per donar resposta a les preguntes que hi ha sobre la taula", ha apuntat. "Les víctimes han estat més de 120 persones començant per agents dels Mossos, manifestants i gent que estava per allí", ha afirmat.

"Fins que no s'hagi aclarit els detalls de què va passar el 18 i 19 no entrarem a dir qui hauria d'assumir responsabilitats polítiques", ha dit. "Tenim clar que hi ha responsabilitats polítiques i volem veure què és el que s'ha de millorar", ha afegit.

Per la seva part, Miralles ha replicat els grups de l'oposició que han criticat que el conseller Saura no comparegui fins la pròxima setmana. "Va parlar dijous passat, ahir i parlarà el pròxim dimarts en compareixença", ha manifestat Miralles. En aquest context, ha declarat que "cal que l'informe es conegui' i 'prendre després les decisions que calgui perquè els fets no es tornin a produir".

"No va ser un error acceptar Interior"
En aquest context, ha assegurat que "no va ser un error acceptar la conselleria d'Interior". "Va ser una decisió que es va prendre al Govern després d'una reflexió conjunta de les forces del tripartit", ha recordat. "Aquesta és la decisió que es va prendre i al final de la feina ho hauran de valorar els ciutadans", ha indicat. Miralles ha remarcat que "la seva coalició pot assumir qualsevol responsabilitat".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida
política

Junts i Madaula eviten litigar a canvi de revisar el protocol intern contra l’assetjament

barcelona
política

ERC promet depurar responsabilitats pel cartell ofensiu contra Maragall

barcelona
judicial

El Suprem rebutja amnistiar Puigdemont per malversació i manté l’ordre de detenció

barcelona

L’exalcaldessa de Figueres pendent de judici arran de l’1-O demana l’amnistia

figueres
política

Pedro Sánchez insta ERC a un acord “transversal” per investir Illa

barcelona
estats units

La família de Biden l’anima a continuar en la cursa presidencial

barcelona