Societat

Els Mossos desallotgen els estudiants de la UB que fa quatre mesos que hi estan tancats

Pla Bolonya

Ja estan tots desallotjats. Els Mossos d'Esquadra van entrar ahir a la tarda a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB) per detenir l'activista Enric Duran, Robin dels Bancs, i hi han tornat aquest dimarts a la matinada per desallotjar el centenar d'estudiants que feia quatre mesos que s'hi havien tancat per protestar contra el pla Bolonya.

Tant els estudiants com els mossos han confirmat que dins de l'edifici històric de la UB ja només hi queden les pertinences personals i el material dels joves que estaven tancats. Els estudiants havien ocupat l'edifici històric el 20 de novembre al final d'una manifestació contra l'Espai Europeu d'Educació Superior.

Julià Mestieri, un dels estudiants, ha explicat a AVUI.cat que cap a les 05.30 de la matinada, "quan tothom dormia, i sense cap tipus de negociació, un grup d'antiavalots en formació han entrat i han començat a treure gent. Els primers han sortit gairebé adormits, però els últims ho han fet amb resistència". Mestieri assegura que s'hi han personat 11 furgonetes dels Mossos d'Esquadra.

Segons el portaveu dels estudiants tancats, Pere Duran, es tracta "d'una mesura franquista". Asseguren que ahir mateix, en un dels contactes informals que mantenen sovint amb el rector Dídac Ramírez per la gestió diària de l'espai que ocupaven, el màxim responsable de la UB els havia assegurat que no els faria treure per la força.

"Ens va dir que les mesures policials només s'utilitzaven als centres nous", afirma. Tanmateix, finalment s'ha autoritzat la policia a entrar al recinte universitari, on no pot accedir si no és per ordre judicial expressa o a petició del rector.

Els Mossos tenen l'edifici envoltat amb furgons i la Gran Via i la cruïlla amb el carrer Aribau estan tallades. Els desallotjats i altres joves que els donen suport es van concentrant a la zona per protestar pel desallotjament i, segons Mestieri, tenen previst concentrar-se durant tot el matí davant el rectorat.

A més, Mestieri ha avançat que avui mateix els estudiants han ocupat la Facultat de Lletres de la l'Autònoma (UAB), i està previst per a demà, dijous, 19 de març, ocupar les d'Educació, tant de Bellaterra com de Barcelona, i la de Comunicació de la UAB.

"Tenim claríssim per què protestem. Creiem que és una causa justa. I aquí qui ho està fent malament són ells. No tenim por als desallotjaments forçosos ni als expedients i no ens pensem aturar", ha reflexionat Mestieri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona
SOCIETAT

53 milions del fons de transició nuclear pendents de distribuir entre 96 municipis

Ascó
ADMINISTRACIONS

Cambrils evita que les autocaravanes aparquin a primera línia de mar

CAMBRILS

Aporten 4.000 m³ de sorra per regenerar la platja d’Altafulla

Altafulla

Campdorà ja està connectat amb el centre de Girona

girona

Basolí preveu acabar les obres a l’edifici afectat pel foc a principi del 2025

girona

Menys restriccions: es passa de la fase d’excepcionalitat a la d’alerta

lloret de mar