Societat

Els Mossos irrompen al rectorat de la Universitat de Barcelona per detenir 'Robin dels Bancs'

Una vintena de Mossos d'Esquadra han irromput aquest dimarts a mitja tarda a l'edifici del rectorat de la Universitat de Barcelona, on hi ha la tancada d'estudiants contra el pla Bolonya, per detenir Enric Duran, el jove conegut com a Robin dels Bancs des que, al setembre va anunciar que havia estafat 492.000 euros a una quarantena d'entitats financeres i després va marxar a Sud-amèrica.

El magistrat de Barcelona que porta el cas ha ordenat a la policia l'arrest de Duran i l'ha facultat "expressament" per entrar al recinte universitari, als qual els cossos policials no poden accedir si no és amb permís judicial o del rector. El jutge imputa al jove activista un delicte d'estafa continuada perquè 18 entitats van presentar una denúncia contra ell a la tardor, quan va anunciar l'operació que havia fet per demostrar la feblesa del sistema financer i va alertar que no tornaria els préstecs, ja que volia destinar-los a pagar diverses accions per promoure la crítica al sistema capitalista.

Segons fonts policials, el jove, que havia fugit al setembre, estava localitzat a Barcelona des de divendres. Tanmateix, els Mossos han esperat fins a tenir l'ordre judicial expressa per detenir-lo. Com que aquesta tarda era a la universitat, ha calgut l'autorització expressa del magistrat per entrar-hi.

Duran va reaparèixer públicament aquest dilluns, després d'estar mesos en parador desconegut, per proposar una campanya d'insubmissió al capitalisme. El jutge n'ha ordenat la detenció "per la gravetat dels fets que se li imputen" i pel risc "que torni a fugir", segons l'ofici enviat als Mossos. El jove ha estat traslladat a la comissaria, on li prendran declaració, i després passarà a dispoció judicial, probablement aquest dimecres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona
SOCIETAT

53 milions del fons de transició nuclear pendents de distribuir entre 96 municipis

Ascó
ADMINISTRACIONS

Cambrils evita que les autocaravanes aparquin a primera línia de mar

CAMBRILS

Aporten 4.000 m³ de sorra per regenerar la platja d’Altafulla

Altafulla

Campdorà ja està connectat amb el centre de Girona

girona

Basolí preveu acabar les obres a l’edifici afectat pel foc a principi del 2025

girona

Menys restriccions: es passa de la fase d’excepcionalitat a la d’alerta

lloret de mar