Societat

Els estudiants exigeixen un debat per acabar la tancada

Universitats

Els universitaris que des de dijous passat mantenen una tancada al rectorat de la Universitat de Barcelona (UB) contra l’espai comú europeu van exigir ahir que s’obri un debat sobre “el model universitari que demana la societat civil” com a condició per posar fi a la protesta.

Després que ahir acabés el termini fixat pel rector en funcions de la UB, Josep Samitier, que autoritzava els estudiants a estar tancats, el col·lectiu, integrat per uns 250 estudiants, va posar com a condició perquè s’acabi l’ocupació que les autoritats universitàries acceptin una proposta de treball, “debatuda i consensuada en el marc del moviment assembleari estudiantil”, que porti a un “procés de debat i diàleg” encaminat a la consecució d’un pacte nacional per l’educació superior.

Els concentrats van exigir també que es retirin els 31 expedients oberts a estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), acusats d’haver protagonitzat actes violents de rebuig al pla de Bolonya, com a “premissa necessària” per establir aquest debat.

Ocupació a la UAB
A la UAB, l’ocupació de la Facultat de Ciències Polítiques es va traslladar ahir a la Facultat de Lletres, on un centenar d’estudiants van irrompre de manera no consentida en algunes aules on es feia classe. L’Autònoma, que manté contacte amb aquests estudiants, va anunciar que no té intenció de retirar-los els expedients.

Els rectors integrants de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), d’acord amb la comissionada d’Universitats, van mostrar ahir en un comunicat la seva voluntat de diàleg, si bé van aclarir que aquest diàleg no es produirà “mentre es mantinguin ocupacions forçades d’espais i campus universitaris”. També van emplaçar els estudiants a acabar la tancada com a màxim dijous al matí i van mostrar la seva disposició a rebre’ls el mateix dijous a la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona