Societat

Càritas atén el doble de persones el 2008

Societat

Càritas Diocesana ha atès aquest 2008 a Barcelona el doble de persones que l'any anterior. En total 45.000 persones. Arreu de Catalunya hi ha entre 120.000 i 150.000 llars que es troben en situació d'exclusió social severa, i aquesta xifra augmenta fins a les 800.000 llars si es té en compte el conjunt de l'Estat.

Amb aquestes dades a la mà, l'entitat reclama a les administracions públiques que afrontin, d'una vegada per totes, l'eradicació de la pobresa extrema, que ara es pot veure agreujada per la crisi econòmica.

Les persones en situació de pobresa extrema i els nens són els dos col·lectius que més preocupen Càritas ara mateix.

En declaracions a Catalunya Informació, el director de Càritas de Barcelona, Jordi Roglà, ha subratllat que Catalunya i l'Estat espanyol lideren els casos de menys protecció de la pobresa.

Segons Roglà, han passat 15 anys de bonança econòmica i creixement sostingut, i malgrat això, la taxa de pobresa s'ha mantingut al 20%. Ara considera que caldria corregir els errors passats.

 

 

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.