Societat

Gots biodegradables en lloc de vidre per a la nit de Cap d'Any

Oci

Per evitar que es repeteixi el lamentable espectacle de fa un anys, quan es va posar de moda celebrar el Cap d’Any estimbant les ampolles de cava contra el terra de la plaça Catalunya amb total impunitat, l’Ajuntament tornarà a posar en marxa el dispositiu de substitució del vidre per gots biodegradables. A partir de les deu de la nit es blindaran els accessos a la plaça i només podran accedir a l’interior els que buidin la seva ampolla en els 12.000 gots de mig litre que es repartiran als set punts de control.

Aquesta no serà l’única mesura per garantir la seguretat la nit de Cap d’Any al centre de la ciutat. Conscient que la plaça Catalunya s’ha consolidat com a punt de celebració tant per als barcelonins com per als turistes, el consistori també tallarà fins a les dues de la matinada el trànsit pels carrers Pelai i Fontanella, i tancarà els accessos de metro, Ferrocarrils i Renfe de l’entorn de la plaça. Només estaran obertes les entrades de metro i Renfe de rambla Catalunya - ronda Sant Pere i de passeig de Gràcia - ronda Sant Pere, i de Bergara - Balmes en el cas dels Ferrocarrils de la Generalitat.

La previsió municipal és que, a partir de la una de la matinada, 115 operaris de neteja començaran a recollir els residus i a netejar la zona amb aigua a pressió per deixar-la neta abans que es faci de dia. Per fer-ho, s’utilitzaran 5 aigualejadores, 7 escombradores, 25 motocarros, 8 camions i una cisterna de reg, a banda dels contenidors per recollir vidre i envasos. I per mirar d’evitar que la gent acabi pixant en qualsevol racó, s’instal·laran 16 lavabos químics.

Segon escenari
El dispositiu especial per demà també es notarà a la Torre Agbar, a la plaça de les Glòries, on Televisió de Catalunya oferirà un espectacle per celebrar l’arribada del 2009. En aquest cas, també es posaran tanques de protecció al voltant de la Torre, es tallarà el trànsit a la zona d’influència de Glòries-Diagonal i el servei del Trambesòs se suspendrà fins que acabin els actes per raons de seguretat.

Aquest desplegament també anirà acompanyat d’un increment dels controls d’alcoholèmia que la Guàrdia Urbana realitzarà durant tota la nit a diferents carrers i a les rondes, i del control de la venda ambulant il·legal, sobretot de begudes alcohòliques. Per als que optin per moure’s en transport públic, tant el servei de Bicing com el metro i el tramvia funcionaran tota la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.