Societat

La plaça Catalunya de Barcelona, blindada de nou per Cap d'Any

Es restringirà el trànsit privat i es prohibiran les ampolles de vidre. El metro funcionarà dos dies seguits. S'incrementaran els controls d'alcoholèmia

L'Ajuntament va detallar ahir que la nit de Cap d'Any es duplicaran els efectius policials, els de neteja i els d'emergència i que el metro funcionarà 45 hores seguides, llevat de la nova línia 9, que tancarà a les deu de la nit. A més dels efectius municipals, els Mossos d'Esquadra faran controls d'alcoholèmia en diversos punts de la ciutat i les rondes.

En un dels punts calents de celebració, la plaça de Catalunya, es restringirà la circulació de vehicles privats entre tres quarts de deu de la nit i les dues de la matinada. Només estaran obertes les rondes Universitat i Sant Pere. Les boques de metro d'aquesta zona també es tancaran.

L'Ajuntament establirà set punts d'accés i control a la plaça per evitar que s'entri amb ampolles de vidre i llaunes de begudes alcohòliques. Trenta-dos operaris repartiran 12.000 vasos biodegradables de mig litre en els quals es podrà portar la beguda.

Segons el portaveu municipal, Jordi William Carnes, aquest any es preveu que es congreguin en aquesta plaça unes 50.000 persones, una xifra similar a la de l'any passat.

Glòries i Torre Agbar
També es vigilarà la plaça de les Glòries i la Torre Agbar, on l'any passat es van concentrar unes 2.500 persones, i s'establiran controls de trànsit. A la plaça de Colom, la Guàrdia Urbana protegirà el perímetre de l'estàtua.

En tot el centre i especialment a la plaça Catalunya i els voltants es farà un control específic per perseguir la venda ambulant de begudes alcohòliques, els anomenats llauners.

L'operació de la neteja començarà a dos quarts d'una de la matinada. 115 operaris faran la neteja de la plaça Catalunya i els voltants amb 46 vehicles. També s'instal·laran 19 contenidors de recollida de vidre i nou per a altres tipus d'envasos.

El servei d'emergències del 061 establirà un dispositiu especial d'ambulàncies que estarà centralitzat a la plaça Catalunya, a la confluència amb el carrer Rivadeneyra. El metro funcionarà sense parar des de les cinc de la matinada del 31 de desembre fins a les dues de la matinada del 2 de gener.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.