Societat

Second Life, Windows Vista i el programari lliure Autonòmix, entre els finalistes als Fiasco Awards

"Edisson va fer més de 1.000 intents abans d'inventar la bombeta, va aprendre més de 1.000 maneres de com no havia de fer-la". És la divisa dels Fiasco Awards, uns guardons que s'atorguen per votació popular i que tenen l'objectiu de "mantenir viu l'esperit crític en el sector de les TIC", les tecnologies de la informació i la comunicacio.

De les 23 candidatures presentades en aquesta primera edició, el jurat ha seleccionat 9 finalistes: Autonòmix, el programari lliure distribuït per les administracions; Google Lively, el món virtual de Google; Maresme Digital, el programa pilot de recepció de la TDT; Mobuzz-tv, el projecte de televisió per internet que ha fracassat econòmicament; One Laptop per Child, el projecte per fer arribar ordinadors a tots els nens del món i que en tres anys només n'ha distribuït 300.000; el SAGA, el sistema d'administració i gestió acadèmica impulsat per la conselleria d'Educació i que els mestres no troben útil; Second Life, el món virtual que ensopega amb la complexitat del funcionament; i Windows Vista, per la complexitat i els problemes de compatibilitat del nou sistema operatiu de Microsoft. 

Impulsats per un col·lectiu de professionals vinculats a les TIC –el FAT, Fiasco Awards Team–, els premis compten amb el suport d'una organització, el Godfather, que en la edició 2009 és l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació. Segons els impulsor de la idea, els Fiasco Awards pretenen fer una crítica constructiva i amb sentit de l'humor, "sense fer llenya dels fracassos" ni "escarni públic" de cap projecte.

Els guardons es lliuraran en una festa la Casino de l'Aliança del Poblenou el 26 de febrer al vespre. Per votar només cal entrar a la web dels Fiasco Awards.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.