Societat

L'iPad guanya el Fiasco Awards 2010 al pitjor 'gadget' tecnològic

El pitjor invent tecnològic pels organitzadors i votants ha superat en inoperativitat Google Wave, el DRM, l'HD-DVD, la interactivitat de la TDT, la PSP Go!, la videotrucada i el Xing

L'iPad d'Apple ha estat el guanyador del Fiasco Awards d'aquest any. Segons les votacions recollides per un grup d'experts catalans en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), el pitjor invent tecnològic ha superat en inoperativitat Google Wave, el DRM, l'HD-DVD, la interactivitat de la TDT, la PSP Go!, la videotrucada i el Xing.

L'iPad és un tablet PC, presentat el 27 de gener passat i que encara no està disponible al mercat estatal. Amb tot, ha merescut el Fiasco Awards, "de la mateixa manera que Obama va rebre el premi Nobel només sis mesos després de ser nomenat president dels Estats Units", expliquen els responsables.

Entre les seves carències destaca la incompatibilitat amb continguts Flash i amb aplicacions no distribuïdes a través de l'Apple Store. A més, no disposa de càmera, així que no es poden fer videoxats. L'iPad no treballa en mode multitasca: no permet escoltar música i alhora navegar per internet o fer un xat.

El teclat virtual per a la introducció de text és poc còmode, tenint en compte la seva mida i pes, es fa difícil aguantar-lo i teclejar alhora, i cal recolzar-lo. No disposa de cap port USB o FireWire, ni de sortida de vídeo ni HDMI, ni DVI. A més, la targeta SIM que empra per a les connexions 3G (dades) no és estàndard, sinó que és "Micro SIM" (l'únic dispositiu que utilitza aquest format avui dia és l'iPad). Per acabar, el format de pantalla no és Widescreen sinó el tradicional 4:3, i tampoc no permet fer trucades.

Aquest vespre s'ha celebrat la cerimònia de la segona edició d'aquests premis a la Sala Tiffany's de Barcelona. Els Fiasco Awards són una iniciativa privada sense ànim de lucre que vol premiar els pitjors projectes, idees, productes o serveis de qualsevol àmbit del sector TIC, impulsats, desenvolupats o prestats per persones, col·lectius, institucions o empreses.

L'objectiu dels Fiasco Awards és "potenciar una actitud positiva cap als fiascos, entesos com una etapa sovint indispensable del camí de l'èxit, i compartir l'aprenentage que s'adquireix dels errors".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.