Societat

Tres nous casos eleven a 17 els contagiats de grip nova a Catalunya

L'OMS alerta que el virus es desplaça cap a l'hemisferi sud, on aviat començarà l'hivern

Tres nous casos eleven a 17 els contagiats de grip nova a Catalunya. Un d'ells no ha viatjat a Mèxic i és familiar d'un dels infectats, segons ha confirmat el ministeri de Sanitat i la conselleria de Salut de la Generalitat. Els casos confirmats corresponen a dos homes de 19 i 23 anys i a una dona de 22 anys. Dos d'ells van ser notificats per l'Hospital Sant Pau de Barcelona i un pel Germans Trias i Pujol, de Badalona (Barcelona). Els nous afectats se sumen als 14 que Salut va confirmar anit.

Així, en tot l'Estat, els contagiats han augmentat a 57 (aquest matí n'hi havia 54), i són 63 els casos de persones sospitoses de patir la grip nova.

Les persones infectades per via indirecta a l'Estat ja són tres, dos familiars d'afectats i un parella sentimental d'un estudiant que va viatjar a la Riviera Maia. Tots els casos presenten un quadre clínic lleu i evolucionen favorablement.

Mesures a l'aeroport
El govern espanyol ha tancat avui un acord amb l'organització Creu Roja per instal·lar un total de 44 punts d'informació als aeroports de l'Estat per posar al servei dels passatgers les recomanacions sanitàries per la grip A/H1N. Aquesta mesura ha estat anunciada avui per la ministra de Sanitat, i Política Social, Trinitat Jiménez, i el ministre de Foment, José Blanco, després de reunir-se durant més d'una hora.

El virus "es mou cap al Sud", segons la OMS
El virus de la grip nova "està movent-se cap a l'hemisferi Sud", on aviat començarà l'hivern, segons ha dit el director adjunt de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Keiji Fukuda.

Les últimes estadístiques de l'Organització diuen que 1.005 persones han estat infectades (26 d'aquestes han mort), en 20 països. La gran majoria de casos segueixen passant a Amèrica del Nord (Mèxic, Estats Units i Canadà), mentre que a Àsia, Europa i Amèrica Llatina els contagis detectats estan relacionats amb persones que van viatjar a Mèxic. A l'Estat espanyol i al Regne Unit, els dos països europeus amb el major número de persones infectades, ha subratllat igualment que es tracta de "casos relacionats amb viatges".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.