Societat

Acaba sense incidents la manifestació d'estudiants antibolonya

La marxa ha congregat uns 300 estudiants, que s'han dirigit des de la plaça Universitat fins el Comissionat d'Universitats

Uns 300 estudiants, segons la Guàrdia Urbana i un miler, segons els universitaris, s'han manifestat aquest dimarts a la tarda sense incidents pels carrers de Barcelona des de la plaça Universitat fins el Comissionat d'Universitats de la Generalitat en protesta contra el Pla de Bolonya. La marxa, que ha començat a les sis de la tarda, s'ha donat per finalitzada a dos quarts de vuit.

El portaveu de la Coordinadora d'assemblees d'Estudiants (CAE), Julio Casas, ha explicat que la manifestació s''ha desenvolupat de "forma total i absolutament pacífica". Durant la marxa, els Mossos d'Esquadra han impedit el pas als vianants al carrer de Jaume I en direcció a la Via Laietana i han tancat la boca de Metro de l'estació de Jaume I a la plaça de l'Àngel.

Sota el lema 'Ni LOU, ni Bolonya, moratòria ara', els universitaris han desfilat fins el Comissionat d'Universitats, on quatre estudiants de Secundària romanien encadenats a les escales d'entrada. Un cop ha arribat la marxa, els encadenats s'han deslligat i s'han sumat a la manifestació.

"Els polítics han preferit ignorar-nos", ha considerat Casas, que ha insistit que les autoritats no han fet cas de les protestes universitàries dels darrers mesos.

En un comunicat, els estudiants han desconvocat la concentració davant la seu d'ERC que havia de produir-se després de la manifestació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.