Societat

Quinze estudiants de la URV de Tarragona dormen al campus per protestar contra Bolonya

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans no descarta mantenir la protesta fins als actes de l'1 de maig. Una manifestació recorrerà, aquest dimecres a la tarda, els carrers de Barcelona en senyal de protesta per la llei

Quinze estudiants de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV) han passat la nit en vuit tendes de campanya situades al campus Catalunya com a protesta per la implantació de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), conegut com a pla Bolonya.

Els estudiants de la URV podrien continuar amb la tancada de manera indefinida. L'ocupació d'aquest campus ha estat una iniciativa del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que no descarta mantenir la protesta fins al pròxim 1 de maig, quan els estudiants volen fer sentir les seves reivindicacions respecte al futur de la universitat pública en el marc dels actes del Primer de Maig.

El representant del SEPC, Francesc Bermúdez, ha dit que la tancada s'ha desenvolupat sense incidents i es fa com a "contracimera" a la reunió de ministres europeus d'Educació que es du a terme aquests dies a Lovaina (Bèlgica).

Un portaveu de la URV ha assegurat que no s'han produït incidents i que la universitat vetlla per la integritat dels béns i el bon funcionament del Campus, qüestions que s'estan complint fins ara. A més, ha recordat que els estudiants van anunciar que dijous abandonarien la tancada.

El Campus Catalunya acull les facultats de Lletres i Jurídiques i la majoria d'estudiants que secunden l'acció fan aquestes carreres. Aquesta tarda es farà una nova assemblea en què, probablement, es decidirà la continuació de la tancada, així com altres possibles accions de protesta.

Les protestes anti-Bolonya continuaran aquest dimecres al migdia pels carrers de Barcelona, amb una manifestació que sortirà de la plaça Universitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.