Societat

Es dispara la venda de mascaretes a les farmàcies catalanes

Els hospitals també augmenten les reserves de material sanitari per l’alerta

El brot de grip porcina a Mèxic i la seva ràpida propagació mundial ha causat un augment de les vendes de mascaretes sanitàries a Catalunya. L’empresa de material sanitari Barna Import Mèdica, que abasteix hospitals i subministradors farmacèutics, ha notat un notable augment de les vendes del producte. Entre dilluns i ahir la demanda havia estat de 600.000 mascaretes quan el que acostuma a ser habitual en el mateix període de temps és vendre’n 150.000. Segons l’empresa, això és normal (va passar amb la grip aviària del 2006), ja que els hospitals volen augmentar-ne ràpidament les reserves per precaució.

A les farmàcies del centre de Barcelona, per exemple, la situació va ser semblant encara que a una escala més reduïda. La compra de mascaretes, normalment marginal i irregular, va créixer de cop i volta. A la farmàcia situada a la rambla de Catalunya amb el carrer del Consell de Cent, s’havia venut en un dia més del que s’acostuma a vendre en un mes, quatre unitats quan la mitjana és d’una mensual. A la Coliseum, entre el carrer de Balmes i la Gran Via de les Corts Catalanes, se n’havien esgotat les existències, i a la Duran, al carrer de Pelai, també havien augmentat les vendes clarament. A la ronda Universitat la Farmàcia Catalunya n’havia venut vint, “molt per sobre del que sol ser habitual”, asseguren els dependents.

Segons els responsables d’aquestes farmàcies, la majoria dels clients eren turistes que les volien per tornar als seus països i catalans a punt de marxar de viatge a l’estranger.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.