Societat

Detenen un home a Barcelona per fer operacions estètiques sense títol i en pèssimes condicions

Sanitat

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona un home de 63 anys que realitzava operacions d'estètica sense la titulació mèdica ni sanitària necessària al seu pis del barri del Raval, en condicions higièniques "deplorables" i amb material veterinari.

El detingut, Juan P.L., ha ingressat a presó preventiva per ordre d'un jutge de guàrdia de Barcelona com a presumpte autor d'un delicte d'intrusisme professional i un altre contra la salut pública, segons ha informat avui la policia catalana.

Juan P.L. va ser arrestat divendres passat, dia 10, quan es disposava a rebre al seu domicili barceloní una noia de 29 anys que venia expressament des de Madrid per sotmetre's a una intervenció d'augment de pit. Diumenge, dia 12, tenia prevista la intervenció d'una altra noia.

Segons els Mossos, les condicions higièniques del domicili en el qual es realitzaven aquestes operacions eren "deplorables". Al pis, "petit i brut", hi vivien tres gossos, un gat i un lloro, i no existia cap dependència habilitada per realitzar les intervencions.

A més, el procediment que utilitzava Juan P.L. podia generar importants riscos per a la salut de les pacients.

I és que, prèvia injecció d'anestèsia local, injectava en els pits o en les natges una silicona líquida, no apta per a usos injectables, mitjançant pistoles veterinàries.

Agulles reutilitzables
El fet que aquestes agulles fossin reutilitzables i que al domicili no hi hagués cap aparell esterilitzador, implicava també un alt risc d'infecció i de transmissió de malalties contagioses a les pacients.

Aquestes operacions costaven entre 250 i 500 euros, un preu relativament baix en comparació amb els tractaments que ofereixen els professionals acreditats, fet que comportava que el detingut tingués clients de tot Espanya, que es desplaçaven expressament a Barcelona per sotmetre's a l'operació.

Això no obstant, la policia no ha trobat cap llistat de persones intervingudes, ni factures ni rebuts que acreditin a quantes dones va operar fraudulentament Juan P.L.

La investigació dels Mossos d'Esquadra es va iniciar el mes de febrer passat arran d'una denúncia presentada per la direcció general de Recursos Sanitaris del departament de Salut de la Generalitat, en la qual s'informava que en un pis de Barcelona es podia estar realitzant operacions d'estètica il·legals.

Denúncia
Va ser un metge del País Basc qui havia posat en coneixement de Salut que un veí de Barcelona havia realitzat una intervenció d'augment de mama a una pacient seva mitjançant la injecció d'un líquid col·loïdal.

L'única dada de què es disposava d'aquesta persona era un número de telèfon mòbil de prepagament, no associat a cap persona, fet que ha dificultat les investigacions.

Juan P.L., això no obstant, va ser detingut divendres i ha ingressat ja en presó preventiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona
SOCIETAT

53 milions del fons de transició nuclear pendents de distribuir entre 96 municipis

Ascó
ADMINISTRACIONS

Cambrils evita que les autocaravanes aparquin a primera línia de mar

CAMBRILS

Aporten 4.000 m³ de sorra per regenerar la platja d’Altafulla

Altafulla

Campdorà ja està connectat amb el centre de Girona

girona

Basolí preveu acabar les obres a l’edifici afectat pel foc a principi del 2025

girona

Menys restriccions: es passa de la fase d’excepcionalitat a la d’alerta

lloret de mar