Societat

Bojos per la cirurgia estètica

Noies amb 48 quilos de pes i 1,70 metres d'altura es fan practicar liposuccions per treure's greix

Cada any ens podríem estalviar a l'Estat espanyol unes 25.000 intervencions de cirurgia estètica relacionades amb el sobrepès si s'adoptés a canvi un bon tractament mèdic i psicològic. Aquest és el càlcul que ha fet Raquel Linares, directora de la Fundació per a la Prevenció de l'Anorèxia i la Bulímia.

L'any 2006 s'hi van fer unes 400.000 intervencions quirúrgiques relaciones a la cirurgia estètica, amb un volum de negoci superior als 880 milions d'euros. Espanya és el primer estat d'Europa pel nombre d'aquesta classe d'operacions, segons les dades de la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica.

Raquel Linares calcula que el 40 per cent dels problemes de sobrepès no són d'origen genètic, sino que al darrere hi ha una qüestió d'ansietat i autoestima. Aquesta situació es pot solucionar amb ajut psicològic i mèdic.

Als hospitals espanyols s'atenen casos d'obesitat mòrbida i trastorns que sí necessiten una intervenció quirúrgica. Però també hi ha, denuncia Raquel Linares, "moltes clíniques i centres privats que fan amb aquestes operacions un gran negoci i que va més enllà de l'interès mèdic pel pacient".

Així, Linares explica que hi ha nois que van amb la Fundació amb 48 quilos de pes i 1,70 d'altura a les quals se'ls hi han practicat fins a dos lipossuccions per treure'ls greix, fet que segons el seu parer "és una autèntica barbaritat".

Raquel Linares insisteix que amb aquestes operacions no s'afronta a fons el problema, que sovint es relaciona amb problemes psicològics o mals hàbits alimentaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona
SOCIETAT

53 milions del fons de transició nuclear pendents de distribuir entre 96 municipis

Ascó
ADMINISTRACIONS

Cambrils evita que les autocaravanes aparquin a primera línia de mar

CAMBRILS

Aporten 4.000 m³ de sorra per regenerar la platja d’Altafulla

Altafulla

Campdorà ja està connectat amb el centre de Girona

girona

Basolí preveu acabar les obres a l’edifici afectat pel foc a principi del 2025

girona

Menys restriccions: es passa de la fase d’excepcionalitat a la d’alerta

lloret de mar