Societat

Tura qualifica de "mal exemple" el jutge degà de Barcelona

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha afirmat aquest dilluns que el jutge degà de Barcelona, José Manuel Regadera, denunciat per la seva dona per una presumpta agressió en una baralla, haurà d'"explicar" la seva posició sobre la violència domèstica, ja que, com a coordinador dels jutges barcelonins, s'enfronta a casos similars "en altres llars".

Els mitjans de comunicació han preguntat a la consellera si creu que Regadera hauria de dimitir per aquests fets. La consellera ha afirmat que els representants de la judicatura, com els polítics o totes les persones que ocupen un càrrec públic, són vistes per la societat "com a referents", per la qual cosa considera que "aquest cas és doblement lamentable" i que "com a mínim és un mal exemple".

La titular del jutjat de violència sobre la dona número 3 de Barcelona va imputar el jutge degà de Barcelona, i la seva dona, María Rosa I.M., un presumpte delicte de maltractament en l'àmbit familiar, per una suposada agressió mútua en una baralla conjugal registrada al domicili de la parella dijous passat, dia 2. Tots dos seran jutjats al setembre.

"Es tracta de violència a casa, es diguin com es diguin les persones implicades; és un fet lamentable", ha afegit la consellera, que confia que es puguin aclarir els fets, encara que, vistes les denúncies mútues, és clar que es va produir violència i que "així no se solucionen els conflictes".

Tura ha assenyalat que Regadera ha de fer una reflexió, "i explicar quina és la seva posició amb vista al futur, ja que per la seva responsabilitat com a representant de la judicatura a Barcelona, com a jutge degà, haurà d'opinar quan aquesta afecti altres llars".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.