Societat

La nova gossera es queda al calaix

La gossera que el bipartit volia fer a tocar del Parc de l’Oreneta va quedar ahir arxivada al calaix a l’espera de temps millors. Com era de preveure, el projecte de la regidora de Medi Ambient, Imma Mayol, no va rebre el suport de l’oposició quan es va sotmetre a votació a la comissió d’urbanisme. També com era d’esperar, la votació va anar seguida d’un feixuc i intens debat polític que podria marcar un punt d’inflexió en la bona sintonia que fins ara han mantingut el govern de Jordi Hereu i Esquerra Republicana.

Tant govern com oposició van reiterar els seus arguments irreconciliables. Mayol no va dubtar a acusar directament ERC de bloquejar la iniciativa “impedint que Barcelona tingui un emplaçament digne per als seus animals”. Va recordar que el terreny origen de l’enfrontament està catalogat com a equipament i no com a zona verda, i va posar en dubte les raons de l’oposició per votar-hi en contra. “Vostès provoquen que a la societat els arribi el missatge que amb diners i influències es pot evitar tenir al costat de casa equipaments que es consideren poc amables”, va assegurar.

Els atacs de la responsable de Medi Ambient no es van quedar aquí. Mayol va recordar que a la ciutat “hi ha 125 escoles situades a prop d’equipaments poc amables”, va reptar al regidor d’ERC Ricard Martínez a explicar el canvi de posició del seu partit respecte al projecte i va qualificar de “vodevil” les propostes alternatives que els republicans han fet arribar al bipartit, un gest que ahir es va repetir amb la presentació a tots els grups de set noves possibles ubicacions per demostrar que ERC no és la responsable que no s’hagi arribat a un acord per evitar que la nova gossera s’endarrereixi més.

La reacció dels grups de l’oposició a la contundència de Mayol no es va fer esperar. Tots van acusar la regidora de “ser l’única responsable d’aquest fracàs” i li van retreure la seva falta de diàleg per consensuar una emplaçament millor. “Ha estat seu l’error de creure’s que hi hauria un acord sobre una ubicació escollida per vostè unilateralment”, li va etzibar el regidor de CiU Joan Puigdollers visiblement enfadat.

Martínez, també indignat, va acusar Mayol de “falta de rigor i de buscar l’enfrontament” tot i ser conscient que el bipartit governa en minoria. I enmig de la batussa, una desconcertat proposta de la regidora: “El projecte no el portarem al ple perquè no mori. Si el deixem aquí, queda viu. Si vostès canvien d’opinió, el govern es compromet en quinze dies a tirar-lo endavant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.