Societat

Treva fins a la tardor a l'Ajuntament de Barcelona

La retirada del projecte de gossera ha obert una cicatriu entre el bipartit i ERC a l’Ajuntament de Barcelona que s’ha tancat en fals. Totes dues parts han optat per una treva, però els republicans no renuncien a dotar la ciutat d’un nou centre d’acollida d’animals i mantenen el pols: han ampliat el desacord a algun altre projecte, que el bipartit ja ha hagut de retirar per no quedar, un altre cop, en minoria enfront de l’oposició.

El grup municipal d’ERC va avançar que s’abstindria en la votació de l’aprovació del nou contracte d’extensió del servei d’atenció domiciliària a les persones grans i amb discapacitat fins a l’any 2011. Els republicans consideren que s’hauria de poder controlar més i millor el servei que atendrà les persones grans, ja que la nova contracta s’adjudica a quatre entitats diferents sense afany de lucre. L’actual contracte del servei està ja prorrogat, ja que finalitza a l’abril. L’anunci de vetos d’ERC a aquest àmbit de gestió d’ICV-EUiA ha atiat, aquesta setmana, l’enfrontament per la gossera. CiU i PP ja van anunciar que votarien també en contra de l’adjudicació del servei perquè exigirien més garanties de compliment del servei a les entitats concessionàries. De moment, l’expedient havia de votar-se al ple de divendres i s’ha aturat.

Ha estat l’últim episodi d’una guerra que es podria reproduir a la tardor, quan es negociï el pressupost per al 2009. El president d’ERC, Jordi Portabella, va demanar ahir al bipartit que “no dilatin la recerca d’un espai per a la nova gossera. Saben que tenen garantit el nostre suport en qualsevol ubicació que no sigui el Parc de l’Oreneta”. Tot i això, ERC esperarà que el bipartit estudiï les seves set propostes i “reflexioni”. Portabella va admetre que “les relacions amb el PSCi ICV-EUiA han canviat”. La valoració és compartida pel primer tinent d’alcalde, Carles Martí (PSC), que és partidari de “tancar l’expedient i no obrir-lo fins d’aquí uns mesos”. Martí considera que el nou centre d’animals “ja no es farà en aquest mandat”, que acaba l’any 2011, “perquè el desacord no té solució”.

La tinent d’alcalde Imma Mayol també dóna el tema per tancat, però podria veure’s obligada a reobrir-lo si ERC l’hi exigeix al bipartit com a condició per negociar el pressupost del 2010. El govern en minoria que encapçala Jordi Hereu ja ha començat a refer ponts de diàleg amb els republicans. Unes hores després de l’escenificació del desacord, el també tinent d’alcalde designat per Hereu per gestionar les relacions amb ERC, Jordi William Carnes, ja va mantenir una trobada amb Portabella per mesurar l’abast de la ferida, no fos cas que impliqués una pèrdua de votacions més àmplia.
Mentrestant, l’oposició hi suca pa. El regidor Joaquim Forn (CiU) destaca que “el govern en minoria d’Hereu està atrapat. L’anunci d’ERC que s’oposarà a la contracta de l’atenció domiciliària forma part de la revenja interna”. També el PP es queixa que es paralitzi un projecte per les “absurdes incompetències” de Mayol i Hereu, va advertir Alberto Fernández.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.